≫ 

Egipatski grad na ivici pustinje mami turiste cele godine: Šta ga čini tako posebnim

Oko pola sata vožnje deli Hurgadu i letovalište El Gouna

  • 1
El Gouna, Egipat Foto: Pixabay/reesorts

Na jugu Egipta nalaze se koralni grebeni, plaže prekrivene finim peskom i hoteli svetske klase. Manji turistički grad, El Gouna je poslednjih godina sve popularniji, baš zbog svoje ponude.

Bile su potrebne tri decenije da El Gouna postane ono što je danas. Brojne male lagune i kaldrmisane ulice čine ovaj grad na ivici pustinje tako posebnim.

- Postoji opšta atmosfera opuštenosti, ležernosti, tolerancije i prihvatanja, dok se grad nalazi na apsolutno divnoj lokaciji, posmatrano i iz prirodne, geografske i klimatske perspektive - izjavio je Omar El Hamamsi, izvršni direktor kompanije „Orascom“ zaslužne za razvoj destinacije, za Euronews Travel.

El Gouna, Egipat Foto: Pixabay/annicab

Atraktivna destinacija u blizini Hurgade

Na oko 25 kilometara udaljenosti od poznatog egipatskog letovališta, koje posećuju i mnogi srpski turisti, nalazi se El Gouna. Od mnogih evropskih prestonica grad deli tek oko par sati leta avionom.

Najpopularnija ruta za mnoge putnike je ona koja vodi preko Kaira. Grad je udaljen oko pet sati vožnje od Kaira.

Svako ko želi da skrati putovanje radije bira internacionalni let od Kaira do Hurgade, koji traje tek oko sat vremena. Sa aerodoroma u Hurgadi dostupni su minibusevi i taksi vozila, koji putnike voze do El Goune.

Zašto odabrati El Gounu za odmor?

Budući da je klima takva, El Gouna se može smatrati atraktivnom destinacijom tokom cele godine.

El Gouna, Egipat Foto: Pixabay/reisegerhardt

U gradu postoji 15 smeštajnih objekata, od kojih su pet njih svrtsani u objekte visoke kategorizacije, budući da su nosioci pet zvezdica. Izuzev njih, postoje i objekti za smeštaj za putnike sa manjim budžetom, što apartmani, što pansioni, koji su dostupni za iznajmljivanje preko online platformi.

U El Gouni možete uživati i u atraktivnom smeštaju i u šetnjama pored mora i fenomenalnim plažama. A sve to u miru, budući da su tek retki otkrili ovo fenomenalno letovalište.

Izuzev brojnih izleta, tokom kojih turisti mogu upoznati i lepote okoline i Crvenog mora, nudi im se mogućnost uživanja i u sportskim aktivnostima, poput recimo golfa, budući da određeni hoteli imaju i golf terene za svoje goste.

Video: Bračni par napravio baštu iz mašte: Stvarali je 37 godina, u njoj ugostili ljude iz 41 zemlje sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA