≫ 

Odmor u karipskom raju: Otkrijte 5 najlepših plaža na Kubi

Ulazak državljanima Srbije na Kubu je dozvoljen uz posedovanje negativnog PCR testa, ne starijeg od 72 sata, uz obavezu da budu podvrgnuti testiranju i po dolasku u zemlju

  • 4
Kuba, plaže, Karibi Foto: Pixabay/peterkraayvanger

Poznate po zadivljujućem belom pesku i čistoj tirkiznoj vodi, plaže Kube karakteriše i odsustvo gužve, pa posetioci mogu da uživaju u miru.

Za državljane Srbije ova zemlja je otvorena uz odgovarajuće uslove. Neophodno je da putnici imaju negativan PCR test, koji ne sme biti stariji od 72 sata, navedeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Po dolasku u zemlju, u obavezi su da urade i dodatni PCR test, čija cena je 35 evra. Nakon toga su putnici u obavezi da budu u izolaciji i to u hotelima, koji su za to predviđeni, a do dobijanja negativnog rezultata testa, odnosno 5 do 7 dana.

Sem toga, putnici moraju da poseduju i validnu putnu ispravu, s tim da rok važenja pasoša ne sme da ističe za manje od šest meseci od datuma kada ulaze u zemlju, kao i povratnu avionsku kartu. Prema sporazumu iz 1966. godine, državljanima Republike Srbije je dozvoljen ulazak na Kubu bez obaveze pribavljanja vize. Imaju pravo da na teritoriji Kube borave do 90 dana.

1. Cayo Jutías

Možda je put do nje zahtevniji, ali vredi svakog truda. Zamislite tirkizno plave talase koji nežno zapljuskuju obalu, suncem natopljen pesak i mesto okruženo kokosovim palmama, sa dovoljno prostora da se osećate kao da je privatna plaža i znate kako izgleda Cayo Jutías.

Džinovske morske zvezde u kristalno čistom moru su samo dodatak na već prelepi predeo.

Kuba, plaže, Karibi Foto: Pixabay/marionbb

2. Plaža Varadero

Definitivno najpoznatija kubanska plaža, poznata je po neverovatnim nijansama plave boje, toploj plitkoj vodi i brojnim ugostiteljskim i smeštajnim objektima, koji se u njenoj blizini nalaze.

3. Playa Paraíso

Neverovatni beli pesak, plavo – zelene nijanse vode oko uskog koralnog grebena su zaslužni što se ova plaža često naziva Rajskom. Iako hoteli u okolini nisu luksuzni, plaža definitivno ostavlja bez daha.

4. Playa Pilar

Često se navodi kao najlepša plaža na Kubi. Podrazumeva sve karakteristike karipskih plaža – fini, beli pesak, toplu čistu vodu i mir. Posetioci mogu da uživaju u ronjenju, plivanju ili jedrenju na dasci.

Priča se da je baš na ovoj plaži utočište nalazio Hemingvej.

5. Playa Ancón

Možda more i nema one neverovatne nijanse plave kao što je slučaj sa severnim kubanskim plažama. Ova plaža je definitivno među najlepšima na južnoj obali. Tu postoji više od 20 lokacija za ronjenje.

Video: Ovo mesto je magnet za turiste! Gde god da pogledate sve je mozaično

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • quba

    17. novembar 2021 | 19:52

    izvan luksuzih hotela regularna kuba i stanovnistvo zivi u bedi

  • Ja

    21. novembar 2021 | 13:30

    Bas bih volela da odem😓

  • Vj

    17. novembar 2021 | 21:04

    Mozda su vam pidaci o pravilima ulaska na Kubu zastareli.Od 15 Novembra svi vakcinisani sa dve doze mogu da udju na Kubu bez dodatnih testova ili karantina. Plaze su prelepe,Mada bih ja dodao plazu Cajo Las Brujas u okviru ostrvs Cayo Santa Maria

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA