≫ 

U jednom od najpoznatijih slovenačkih ski centara moguće je pronaći smeštaj i za 20 evra

Trenutno je srpskim državljanima dozvoljen ulazak u Sloveniju, uz poštovanje propisanih uslova. Pre odlaska na skijanje, preporuka je proveriti da li je došlo do nekih izmena uslova putovanja

  • 0
planina, skijanje Foto: Freepik

Sem Kranjske Gore i Mariborskog Pohorja, u Sloveniji postoje još tri značajna ski centra i to Cerkno, Krvavec i Rogla. Inače, u zemlji postoji još ski centara, koji su poznati po odličnoj opremljenosti i bogatim sadržajima za najmlađe posetioce, ali i po kvalitetnim ski stazama. Važe za najbolje ski centre u okruženju kada je u pitanju porodični odmor.

U uslovima trenutno aktuelne pandemije korona virusa, ulazak državljana Republike Srbije na teritoriju Republike Slovenije dozvoljen je ukoliko putna isprava putnika važi namjanje tri meseca nakon što putnik napusti teritoriju zemlje i ukoliko priloži dokaz da je propisno vakcinisan. Zeleni karton o vakcinaciji protiv covid-19 validan je ukoliko je prošlo najmanje 7 dana od primanja druge doze vakcine Biontech/Pfizer, odnosno ako je prošlo minimum 14 dana od primanja druge doze vakcine sledećih proizvođača: Moderna, Sputnik V, Johnson&Johnson, Sinovac Biotech i Sinophar.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije navedeno je da kada je u pitanju vakcina proizvođača AstraZeneca, mora proći najmanje 21 dan od primanja poslednje doze da bi putniku bio dozvoljen ulazak u zemlju.

Takođe, putnici koji nisu vakcinisani imaju pravo da stupe na teritoriju Slovenije ako prilože jedan od sledećih dokumenata: PCR test ne stariji od 72 sata, brzi antigenski test (HAGT) ne stariji od 48 sati ili potvrdu o pozitivnom PCR testu, koja mora biti starija od 10 dana, ali ne sme biti starija od 6 meseci, odnosno ako prilože potvrdu lekara o preležanoj bolesti, uz uslov da od pojave simptoma nije prošlo više od šest meseci. Podrazumeva se da pre odlaska na skijanje treba proveriti da li je eventualno došlo do nekih izmena uslova putovanja.

Mariborsko Pohorje, skijanje Slovenija Foto: Pixabay/mihatur Mariborsko Pohorje

Kranjska Gora

Na severoistoku zemlje nalazi se jedan od poznatijih slovenačkih ski centara. Sa jedne strane je oivičena Nacionalnim parkom Triglav, te ne čudi što je Kranjska Gora interesantna za posete tokom cele godine. Skijaške staze su dužine 30 kilometara, a skijalište se nalazi na nadmorskoj visini od 810 metara. Najviše je takozvanih plavih staza, čija je ukupna dužina 20 kilometara, dok je 8 kilometara crvenih i 2 kilometra crnih staza. Ukupno 3,8 kilometara je duga najduža staza u ovom ski centru. Postoji i staza za nordijsko skijanje, duga 40 kilometara, kao i 18 ski liftova i 7 žičara.

Smeštaj u apartmanima udaljenim oko 700 metara od skijališta i oko 400 metara od samog centra košta oko 20 evra. Ukoliko je u pitanju smeštaj u hotelu sa tri zvezdice, udaljenom oko pet kilometara od ski centra tokom decembra meseca, cena je nešto viša od 50 evra po osobi, na bazi polupansiona. Oko 60 evra košta smeštaj u nekom od hotela sa četiri zvezdice u okolini skijališta na bazi odabrane usluge.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Matej Ravnikar (@ravny)

Cerkno

U centralnom delu zemlje, praktično na granici između regije Gorenjska i slovenačkog primorja nalazi se omanji grad, u kome živi tek oko 2.000 stanovnika. Ski centar Cerkno poznat je kao jedan od najboljih u zemlji. Zauzima površinu od oko 70 hektara.

Ski centar se nalazi na nadmorskoj visini između 935 i 1.291 metara. Poseduje opremu za veštački sneg, zabavište za najmlađe i školu skijanja. Ski staze u dužini od 18 kilometara različite su težine, tako da su namenjene i početnicima i iskusnim skijašima. U ski centru Cerkno postoje i dva ski lifta, šest žičara sa različitim brojem sedišta i staza za nordijsko skijanje duga pet kilometara. Od mesta Cerkno do ski centra redovno saobraća ski bus.

Tokom decembra moguće je pronaći smeštaj u mestu po ceni od oko 65 evra po osobi, na bazi polupansiona.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Visit Cerkno (@visitcerkno)

Mariborsko Pohorje

Najveće slovenačko skijalište, ujedno važi i za najposećenije. Od Ljubljane je Mariborsko Pohorje udaljeno oko sat vremena vožnje.

Skijalište je od Beograda udaljeno oko 520 kilometara i nalazi se na nadmorskoj visini od 325 do 1.327 metara. Osim ski staza u dužini od 41 kilometar, dostupni su i mnogi drugi dodatni sadržaji.

Tokom decembra se cene smeštaja na bazi polupansiona u ovom ski centru kreću od 50 do 60 evra.

Video: U glavi ovog klinca on je sebi kralj ski parka: Tata uči sina da fristajluje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA