≫ 

Evo koliko košta doček Nove godine sa pogledom na Bosfor ili u magičnoj Kapadokiji

U ponudi se nalaze aranžmani autobusom i avionom, dok se cena organizovanog dočeka kreće od 30 do 90 evra po osobi

  • 1
Nova godina, Istanbul, Turska, vatromet Foto: Shutterstock

Grad na Bosforu interesantan je za obilazak u svako doba godine. Ali je nekako posebno zanimljiv tokom novogodišnjih praznika. Ako se tome doda još i mogućnost reprize najluđe noći u neverovatnoj Kapadokiji, što nude pojedine agencije, jasno je zbog čega se mnogi odlučuju da novogodišnje praznike provedu baš u ovoj zemlji.

U zavisnosti od izbora agencije, odnosno aranžmana, putovanje može da traje između pet i osam dana uglavnom. Osim boravka u hotelu na bazi definisane usluge, u cenu je uračunat i autobuski prevoz, ali se u ponudi nalaze i aranžmani koji uključuju avionski prevoz.

Za koju ćete se opciju odlučiti zavisi od mnogo faktora, ali bi trebalo pažljivo proučiti dostupne aranžmane. Prosto zato što je u neke od njih uračunata cena različitih izleta, dok se dodatno plaćaju doček i repriza novogodišnjeg dočeka.

Aja Sofija Foto: Tanjug/AP

Nema sumnje, čak i da samo šetate ulicama Stambola na Bosforu, bez odlaska na organizovani doček najluđe noći, uživanje neće izostati.

Što se trenutno aktuelnih mera tiče, državljanima Republike Srbije dozvoljen je ulazak na teritoriju Republike Turske. Neophodno je da dostave ili validan dokaz o vakcinaciji ili potvrdu o preležanoj zarazi, odnosno važeći PCR ili antigenski test. Sve informacije treba dodatno proveriti pre odlaska na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Cene novogodišnjih autobuskih aranžmana za Tursku

Počev od oko 110 do oko 170 evra po osobi košta šestodnevno putovanje u Istanbul tokom novogodišnjih praznika, koje uključuje prevoz autobusom. U cenu je osim tri noćenja sa doručkom, u hotelu sa tri ili četiri zvezdice, uračunat i panoramski obilazak grada, kao i usluga turističkog vodiča.

U većini dostupnih aranžmana se nude i brojni izleti, među kojima se svakako izdvaja doček Nove godine na brodu. U cenu od 90 evra po osobi, osim višečasovnog krstarenja, uračunat je i transfer od i do hotela, svečana večera koja podrazumeva neograničeno konzumiranje domaćeg i bezalkoholnog i alkoholnog pića, kao i prateći program.

Osmodnevni aranžman za Istanbul tokom natsupajućih praznika košta nešto manje od 500 evra po osobi. Izuzev tri noćenja sa doručkom u odabranom istanbulskom hotelu, u cenu aranžmana uračunata su i dva noćenja u regiji Kapadokija, kao i ulaznice za obilaske predviđene programom, te autobuski prevoz.

Pogled na Bosfor sa terase paviljona u cetvrtom dvoristu palate Topkapi u Carigradu. Tamo, preko moreuza, tamo je Azija Pogled na Bosfor sa terase paviljona u četvrtom dvorištu palate Topkapi u Carigradu. Tamo, preko moreuza, tamo je Azija. Foto: Wikimedia Commons/Gryffindor

Cene novogodišnjih avionskih aranžmana za Tursku

Ukoliko se odlučite za avio prevoz i putovanje na bazi tri noćenja, cena u tom slučaju se kreće od oko 360 do 400 evra po osobi, obračunato u dinarskoj protivvrednosti. U cenu su uz avio prevoz, uključene i sve predviđene aerodromske takse, kao i transferi do i od hotela u Istanbulu.

Cena dočeka Nove godine na brodu iznosi 30 evra po osobi, s tim da nisu uračunati ni hrana ni piće, koji su na brodu dostupni. Po osobi 45 evra košta repriza dočeka u istoj varijanti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA