Mala zemlja bogata ski-centrima: Slovenija je sjajan izbor za zimovanje, ovo su cene

Osim u slovenačkim ski-centrima, odmor možete provesti i u nekoj od čuvenih termi

  • 5
Mariborsko Pohorje, skijanje Slovenija Foto: Pixabay/mihatur Mariborsko Pohorje

Atraktivna destinacija za skijanje, Slovenija je i lako dostupna ljubiteljima ove aktivnosti iz naše zemlje. Osim uživanja u skijanju i zimskim sportovima, u ovoj zemlji se možete opustiti i u nekoj od čuvenih banja, odnosno termi, ali i upoznati prirodne lepote, po kojima je Slovenija poznata.

Brojni su ski-centri u ovoj, površinski ne tako velikoj zemlji. Samim tim turisti imaju veliki izbor. Osim čuvene Kranjske Gore i Mariborskog Pohorja, tu su i Cerkno, Rogla i Krvavec, a u svakom od njih ima sasvim dovoljno sadržaja za skijaše različitog uzrasta. Ne treba zaboraviti ni region jezera Bled, koji je posebno atraktivan za zimski odmor.

Većina slovenačkih ski-centara ima i mašine za veštački sneg, tako da je uživanje zagarantovano tokom cele sezone.

Bled Bled/ Foto: Pixabay

Cene zimskog odmora u Sloveniji

Isključivo u zavisnosti od toga da li je u pitanju ski-centar ili druga destinacija u Sloveniji, cene mogu da variraju. Podrazumeva se da na njih utiče i kategorizacija samog hotela, ali i usluga koja je u njemu dostupna.

Primera radi, oko 106.000 dinara po osobi košta smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice u Kranjskoj Gori, na bazi usluge polupansiona u prvoj polovini januara 2022. godine. Ukoliko putuju dve odrasle osobe, dete starosti do 12 godina u tom slučaju ima besplatan smeštaj.

U istom tom periodu moguće je naći smeštaj za dve osobe na Bledu, po ceni od oko 73.000 dinara. Osim smeštaja u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice na Bledskom jezeru, u cenu je uračunat i doručak, i to je u ovom momentu jedna od povoljnijih destinacija kada je u pitanju sedmodnevni boravak polovinom januara na toj destinaciji.

Za nijansu je viša cena sedmodnevnog boravka u jednom od hotela na Bledskom jezeru, koji je nosilac četiri zvezdice. Uz dve odrasle osobe, deca uzrasta do šest godina mogu da borave besplatno, bez dodatnog ležaja, dok jedno dete uzrasta do 12 godina takođe ima besplatan boravak u pratnji dve odrasle, punoplatežne osobe, uz dodatni ležaj. Cena se odnosi na uslugu noćenja sa doručkom za dve odrasle osobe.

Nešto više od 135.000 dinara iznosi cena smeštaja za dve osobe u hotelu sa četiri zvezdice u Kranjskoj Gori, u prvoj polovini januara. Usluga je na bazi sedam polupansiona. Dete uzrasta do 12 godina ima besplatan smeštaj, ukoliko putuje u prisustvu dve punoplatežne, starije osobe.

Počev od oko 50.000 do oko 180.000 dinara kreću se cene sedmodnevnog boravka za dve osobe u nekom od hotela u Mariborskom Pohorju, polovinom januara 2022. godine.

Uslovi ulaska u Sloveniju

S obzirom na to da pandemija korona virusa diktira uslove putovanja, trebalo bi znati pod kojim uslovima državljani Srbje mogu da otputuju u Sloveniju.

Prema aktuelnim podacima, ulazak u Sloveniju za naše državljane je moguć uz posedovanje PCR testa ne starijeg od 72 sata ili brzog antigenskog testa (HAGT) ne starijeg od 48 sati.

Takođe, kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u Sloveniju mogu da uđu i lica koja prilože potvrdu o pozitivnom PCR testu starijem od 10 dana, ali ne starijem od šest meseci, odnosno potvrdu lekara da su preležali kovid-19, a da od početka simptoma nije prošlo više od šest meseci ili ukoliko prilože zeleni karton o vakcinaciji protiv kovida-19 kojom se dokazuje da je od primanja druge doze vakcine proizvođača Bajnotek/Fajzer proteklo najmanje 7 dana, Moderna, Sputnik V, Džonson&Džonson, Sinovac Biotech, Sinofarm proteklo najmanje 14 dana i AstraZeneka najmanje 21 dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✌️

    22. decembar 2021 | 16:28

    Slovenija je sjaan izbor za zimovanje, letovanje i prosireni vikend.

  • A. P

    22. decembar 2021 | 21:42

    Svi njihovi zimski sentri su odlični, oni postoje od davnina, zahvaljujui sto im je priroda dala. Oni to postuju. Slovenci su vredni ugostitelji.

  • Vuk

    22. decembar 2021 | 18:34

    Jedna mala fina kulturna državica koja gleda svog posla i svoj interes, bravo. Divne su im destinacije i leti i zimi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA