≫ 

12 najlepših plaža na Baliju: Odmor po svačijoj meri i ukusu

Najbolje plaže za kupanje na Baliju mahom se nalaze na poluostrvu Bukit

  • 0
Bali Plaža na ostrvu Bali / Foto: Pixabay

Bali je ostrvo blagosloveno brojnim plažama, na kojima beli pesak baš i nije toliko često viđen, kao što mnogi misle.

Zbog svog vulkanskog porekla, na većini plaža na Baliju mogu se videti varijacije tamnijih boja peska. Uprkos tome, većina ih je odličan izbor za opuštanje.

Najbolje plaže za kupanje na Baliju mahom se nalaze na poluostrvu Bukit. Najzanimljije plaže za ljubitelje surfovanja raspoređene su duž jugozapadne obale, navodi Lonelyplanet. Ipak, na ostrvu Bali ne manjka ni idiličnih uvala, koje su idealne za ljubitelje mira i opuštanja.

1. Plaže Kuta i Seminyak

Centar turizma na ostrvu Bali je plaža Kuta, koja se neprimetno nastavlja na plažu Legian, pa Seminyak. Fascinantni zalasci sunca ono su, po čemu su još ove plaže poznate. Turistima je na raspolaganju mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, ali i dasaka za surfovanje. Na plažama Legian i Seminyak je često manja gužva, ali su one opasnije zbog prisustva jakih struja.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
@salim_zubarkah је поделио/ла објаву

2. Jungutbatu plaža

Najbolja plaža za jednodnevne izlete poznata je po belom pesku i prozirnoj vodi. Sa pogledom na vulkan na glavnom ostrvu Balija, Gunung Agung, na njoj se nalaze i brojni kafići, a u blizini i rizorti. Zbog brojnih brodića koji saobraćaju do ove plaže, smatra se da nije baš idealan izbor za kupanje. Ali za uživanje u omiljenom piću i posmatranju zalaska sunca, svakako jeste.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Monique Satchell (@moniqueliveslife)

3. Plaža Jimbaran

Jedna od najboljih plaža na Baliju duga je oko 4 kilometara. Idealna je za hedoniste, a posebno za ljubitelje gurmanluka. Zaliv u kome se ova plaža nalazi je zaštićen koralnim grebenom. Posebno je interesantno boraviti na ovoj plaži predveče, jer stolovi lokalnih restorana bivaju izneti na pesak, što upotpunjuje celokupan ugođaj.

4. Plaža Labuan Sait

Smatra se da je ovo najbolja plaža za surfovanje na Baliju. Iako nije naročito prostrana, plaža Labuan Sait se nalazi u blizini male uvale. Subotom uveče se ovde organizuju odlične žurke.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Bayu Barata (@kiffbara)

5. Yeh Leh plaža

Ljubitelji mira, ali i neobičnih plaža će ovde sigurno uživati. Prekrivena sivim vulkanskim peskom, poznata je po kamenim gromada, koje su razbacane po njoj.

6. Sanur plaža

Odličan izbor za šetnju i trčanje je plaža Sanur, duga oko 5 kilometara. Šetalište je većim delom popločano, što ga čini idealnim za porodice sa malom decom, ali i za ljubitelje trčanja. Uz to, talasi su ovde mali, pa mališani mogu bezbedno uživati u igri i kupanju.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Bali • Planets • Art • Reiki (@sasha_navetnaya)

7. Plaža Pemuteran

Ako volite ronjenje, a posećujete Bali, onda je plaža Pemuteran najbolji izbor. Ovde se nalaze neki od najlakše pristupačnih grebena, gde ljubitelji ronjenja mogu da uživaju.

8. Plaža Blue Lagoon

Mala peščana plaža, nazvana Plava laguna, idealan je izbor za one koji žele da uživaju u sunčanju kao od majke rođeni, a da ih gotovo niko ne vidi. Duga je samo oko 60 metara i do nje ne postoji direktan pristup sa puta, što mnoge odvraća od posete.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Husni Rizal (@mypreciouslife2019)

9. Amed plaža

Još jedna od plaža na Baliju koja je odličan izbor za ljubitelje ronjenja. Iza nje se nalazi vulkan Agung, koji je još uvek aktivan. Upravo je Amed najpoznatiji „ronilački“ grad na Baliju.

10. Plaža Green bowl

Jedna od uvala u nizu na južnoj obali poluostrva Bukit, poznata je kao raj za ljubitelje surfovanja. Do nje se stiže niz 300 stepenika. U blizini ove plaže nalaze se i vrlo zanimljive pećine.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Lirih Ecka Sugandi (@liriheckaa)

11. Pantai Lebih

Na oko 30 minuta od centra Ubuda, u blizini autoputa nalazi se plaža Pantai Lebih. U brojnim lokalima duž obale, posetioci mogu da uživaju u izvrsnom ukusu morskih specijaliteta.

12. Balangan plaža

Skrivena plaža oivičena palmama i prekrivena belim peskom, nalazi se u podnožju strmih litica. Čest je izbor ljubitelja mira.

Video: Da li je ovo plaža iz raja? More čisto kao suza a u vodi preplanuli prinčevi na belim konjima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA