≫ 

Uticaj pandemije na luksuz: U najkupljem rizortu na svetu noćenje je sada 45.000 dolara

Kada je filipinsko privatno ostrvo Banva otvoreno u maju 2019. godine, moglo se pohvaliti cenom od 100.000 dolara po noćenju

  • 0
Ostrvo Banwa Foto: Shutterstock

Pored toga što je u pitanju najskuplji rizort na celom svetu, privatno ostrvo Banva želi da se preorijentiše i postane mesto na kome će u luksuznom odmoru, bez gužv, moći da uživaju svi koji to mogu sebi da priušte.

Kada je filipinsko privatno ostrvo Banva otvoreno u maju 2019. godine, moglo se pohvaliti cenom od 100.000 dolara po noćenju. Ovo luksuzno odmaralište je u to vreme nudilo smeštaj u jednoj od šest vila na plaži. Osim prostranog džakuzija, svaka vila imala je i neverovatno velike bazene. Sve to uz 12 soba sa panoramskim pogledom na celo ostrvo. Bilo je tu mnogo čega još, od spa centara do odličnih barova, dok su gostima na raspolaganju bili i skuteri i jahte.

Zatim je tokom pandemije 2020. godine rizort zatvoren. Kada je ponovo otvoren u maju prošle godine, cena je bila više nego duplo niža od prvobitne. Zakup vile na jednu noć je tada koštao 45.000 dolara.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Banwa Private Island (@banwaprivateisland)

Sve to je dovelo do određenih promena, te prestanka želje da bude okarakterisano kao najskuplje odmaralište na svetu.

- Ne želimo da trenutno tražimo tu titulu – rekla je za Insider Džudit Los Banos, marketinški konsultant i dodala:

Imali smo drugačiji tim kada je otvoren i upravo oni su želeli da Banwa bude najskuplji rizort.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Expat Philippines 🇵🇭 (@expatphilippines)

Međutim, u svetlu aktuelnih događaja, javila se težnja da ovo privatno ostrvo postane poznata destinacija za avio-putovanja, koja nudi luksuzni odmor bez gužve usred pandemije. Kapacitet je takođe smanjen. Trenutno je moguće da 36 osoba borave na ostrvu u istom momentu, što je dosta manje u odnosu na njih 48, koliko je bilo dozvoljeno nakon otvaranja.

Tokom decembra prošle godine ovaj rizort je uspostavio saradnju sa avio-kompanijom „Ascent Flights Global“, kako bi gostima bilo dostupno i privatno putovanje avionom.

- Želimo da našim gostima bude udobnije i da imaju više privatnosti – objasnila je Džudit Los Banos.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Companion Communications (@companioncommunications)

Budući da su gosti uslovljeni da, uz sniženu cenu, provedu minimum tri noći na ovom ostrvu, to znači da će mroati najmanje da potroše 135.000 dolara.

U početku je dolazak bio omogućen samo ekskluzivnim čarter letovima, ali su vremenom i pojedinačne vile bile dostupne za rezervacije. Cene se kreću od 2.500 dolara za dvoje gostiju, uz minimalan boravak od tri noći. U svakoj vili postoji i batler, a usluga je na bazi punog pansiona.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Banwa Private Island (@banwaprivateisland)

Plaćanje uživanja u pažnji i privatnosti

Iako možda ima reputaciju najskupljeg rizorta, Banwa ostrvo nije ugostilo tako mnogo ljudi. Kako je objasnila Džudit, bilo ih je „skoro“ stotinu i to su uglavnom bili ljudi koji nemaju naloge na društvenim mrežama i koji vrlo cene svoju privatnost. Čak je bilo dana kada na ostrvu nije bilo nijednog gosta.

- Vredno je posetiti ovu destinaciju zbog privatnosti, koja svima prija – izjavila je za Insider Fiona Harper, putopisac, koja je Banva ostrvo posetila 2019. godine.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели JENNI (@jenniepperson)

U blizini se nalaze neka od najpoznatijih privatnih ostrva u zemlji, ali je Banva posebno.

- Banva se nalazi u Suluskom moru i nije popularna kao druga ostrva u turističkom raju Palavan. Ovo je piktoresno ostrvo, na kome nema opasnih životinja, kao u drugim delovima Palavana. To je kao neko privatno utočište – objasnila je Džudit.

Video: Platiš 1.000 evra da doručkuješ u đakuziju sa pogledom na Alpe: Dezert u društvu lama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA