Znate li šta je glavni krivac za ljubavne svađe?

Mnoge probleme u ljubavnim vezama i brakovima moguće s vremenom uspešno rešiti. Međutim, postoji jedna muka koja predstavlja večiti izvor nesuglasica

  • 8

Nakon izgovaranja sudbonosnog "da", mnogi parovi se nađu u koštac sa finansijskim problemima koje treba da rešavaju zajedno. Jer sada su sve muževe pare ujedno i ženine, ali i obratno. Ipak, većina njih ne uspeva da o ovoj temi razgovara lako i jasno, zbog čega najčešće i dolazi do nesuglasica.

Prema podacima istraživanja koje je rađeno na uzorku od 1.100 bračnih parova, pokazalo se da čak 70 odsto parova razgovara o novčanim temama mnogo češće nego li o kuvanju, kućnim poslovima, seksu ili hrkanju.

A kada je reč o novcu, do svađa najčešće dolazi iz pet razloga - nepromišljene i lakomislene kupovine (46 odsto), kućnog proračuna (33 odsto), duga na kreditnim karticama (26 odsto), nedovoljne štednje za crne dane (25 odsto) i neučinkovite štednja za penziju (22 odsto).

Studija je takođe pokazala da su muškarci najsrećniji kada žene imaju istu ili veću platu od njihove, a ti isti muževi ujedno više uživaju u seksualnom životu sa svojim "bogatim" suprugama.

Isto tako brojke su pokazale i neke zanimljive podatke, a to je da čak 60 odsto muževa i žena češće proverava bankovne račune nego što vodi ljubav, a čak 22 odsto supružnika priznalo je kako krije stvari koje su kupili od svog partnera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    6. jun 2014 | 15:41

    Naravno kad para nema, tesko dogovoriti se kad ih je u izobilju. .

  • Sanela

    7. jun 2014 | 12:24

    Kada nema novca, tada smo naslozniji. Samo se tako mozemo izvuci iz krize. Svadja moze samo da pogorsa celu situaciju.

  • Ema

    7. jun 2014 | 00:12

    Nije tacno da se svadje desavaju kada nema novca..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA