SAMO ZA DAME: Fiskulturom do orgazma

Najnovija američka studija dokazala je postojanje fenomena kod kojeg žena vežbajući, bez ikakvih nevaljalih primisli ili fantazija, može doživeti snažno seksualno zadovoljenje

  • 0

Iako odavno postoji veliki broj svedočenja žena kojima se dešavalo da u teretani dožive orgazam, stručnjaci sa Univerziteta u Indijani tek sada su dokazali da je to i s naučne strane zaista moguće.

- Do seksualnog vrhunca najčešće se stiže vežbanjem grupe trbušnih mišića, penjanjem uz šipku ili konopac, ali i tokom joga seansi, džoginga, voženja bicikla i dizanja tegova – tvrdi autorka istraživanja Debi Hebernik.

- Posebno je interesantno što dobijeni podaci pokazuju da orgazam ne mora nužno da bude odraz seksualnog ponašanja, tako da sada imamo potpuno nove uvide u fiziološke procese koji se nalaze u osnovi ženskog doživljaja vrhunca – tvrdi ona.

Rezultati su zasnovani na ispovestima 124 žene, uzrasta od 18 do 63 godine, sa iskustvom vežbom indukovanog orgazma, ali i još 246 dama koje su tokom treninga osetile snažno seksualno zadovoljstvo.

Većina njih uspevala je da održi samokontrolu, jer su bile svesne toga da se nalaze u javnosti, ali čak 20 odsto tvrdi da im nije uspelo da se suzdrže. Skoro polovina ispitanica doživela je jedno ovakvo iskustvo preko deset puta, a skoro nijedna dama tokom treninga nije imala seksualne fantazije, niti je čak razmišljala o nekoj osobi koja je privlači.

- Jedino moguće objašnjenje jeste to da fizička aktivnost, osim dobro poznatih blagodeti na zdravlje, ima potencijal da u značajnoj meri aktivira i intenzivira seksualni život jedne žene – poručuje Hebernikova.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA