Evo šta sperma govori o vašem zdravlju!

Verovali ili ne, ali stanje i broj vaših “malih plivača” mogu mnogo da kažu lekarima opšte prakse o tome koje vas boljke muče

  • 1

Muškarci, najbolji pokazatelj zdravstvenog stanja vašeg organizma jeste vaša sperma. Nažalost, ako imate problema sa plodnošću, odnosno s malim brojem i slabom pokretljivošću spermatozoida, imamo loše vesti. Ne samo da su vam smanjene šanse da dobijete dete, već postoji rizik i da obolite od ozbiljnih bolesti.

Kako se pokazalo, hormonski disbalans koji je glavni krivac za mušku neplodnost takođe može da predstavlja okidač za pojavu povišenog krvnog pritiska, srčanih oboljenja, problema sa kožom i dalje probleme s endokrinim sistemom.

KRIJU OD ŽENA I LAŽU: Muškarce u Srbiji je sramota ako ne mogu da imaju decu!

Ukoliko se sterilitet javi već u tridesetim godinama, postoji velika verovatnoća da muškarac neće doživeti duboku starost, već da će ga pokositi srčani udar.

Ipak, ovo sve ne mora nužno da se shvati kao nešto loše. Ako pomenete lekarima svoje probleme sa začećem, od njih će se ubuduće očekivati da vas automatski svrstaju u rizčnu kategoriju, a samim tim da vas pošalju na sve neophodne pretrage i pravovremeno spreče da se javi bolest.

SKIJAŠI, OPREZ: Krema za sunčanje uništava vašu spermu!

(Telegraf.rs / Fertility and Sterility)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    12. decembar 2014 | 11:17

    Do sad je bila dobra. Sad imam 35 pa nisam proveravao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA