• 15

Proverite da li ste u bolesnoj vezi!

Prava ljubav je retka pojava i, ako zanemarimo mladalačku zaljubljenost i veze kroz koje se stiče iskustvo, većina odraslih se verovatno nalazi u nekoj vrsti bolesnog odnosa

  • 15

Čuvena Tolstojeva misao o srećnim i nesrećnim porodicama svakako se može primeniti i na ljubav, pa tako možemo reći da - sve zdrave ljubavi liče jedna na drugu, dok je svaka bolesna ljubav, bolesna na svoj način.

Da biste utvrdili da li ste u bolesnoj vezi ili ne, najvažnije jeste da prepoznate upravo to da li vam je ljubav bolesna ili zdrava. Evo kako ćete to saznati:

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Bolesna ljubav:

Bolesna ljubav je sebična. Predstavlja se kao bezuslovna, kao da je spremna sve da da, a u stvari nema šta da da, a spremna je sve da uzme. Ta ljubav je zavisna, nezrela i neodgovorna. Ako prepoznate elemente nasilja, možete biti gotovo sigurni da je u pitanju bolesna ljubav. Ako je neko spreman da zbog ljubavi povredi sebe ili druge, to ne može biti osnova za zdrav odnos.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Zdrava ljubav:

Zdrava ljubav je stvar izbora. Ona je zrela i strpljiva i uči nas prihvatanju. Naravno, ako je u pitanju nešto što nije zdravo, to neće prihvatiti. Dakle, zdrava ljubav je inteligentna, ona zna šta je dobro za odnos a šta ne. Zdrava ljubav je iskusna, mudra i odgovorna, svesna da sama bira i za to preuzima odgovornost. Ona podstiče na rast i razvoj i, iako je jako retka, ona je moguća i dostižna!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Demon

    Ako ima neka normalna devojka za ljubav i brak neka se javi, prednost Zemun. <3

  • Dr Džekil & Mr Hajd & Koks

    Eto, i ja sam bolesno opsednut za Zemunkom, a ona me neće. Zato sam rešiJo da je proganjam ovde. I nju i sve koji pričaju sa njom. Lud sam. Znam. Ali to je jače od mene.

  • Slikar

    Zdravo bolesno!

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima