Evo koja veličina najviše muči muškarce!

Svi znaju da žene lažu o kilogramima. Naravno, ni muškarci nisu uvek iskreni, a posebno ne kad je reč o centrimetima. Ipak, iznenadićete se kojim!

Pripadnici jačeg pola zaista su opterećeni dimenzijama i stalno se porede sa drugim muškarcima. Zato, oni će kad god im se pruži prilika za koji centimatar da slažu, jer je to jedini način da sačuvaju svoje samopouzdanje.

Međutim, ovde ne pričamo o veličini polnog organa, već o visini! Istraživanja su pokazala da je takozvani Napoleonov kompleks” jedan od najčešćih psihičkih problema s kojim se niži muškarci bore čitavog svog života.

Ovaj problem snažno utiče na njihovo samopoštovanje, koje je često na udaru još od malena. Dečaci niskog rasta su verovatno još u školi bili česta meta viših i snažnijih drugara. Kad se uzme u obzir statistika, koja kaže kako visoki ljudi lakše pronalaze i posao i partnerku, strah od toga da ne ispadnu gubitnici se nastavlja.

Foto-ilustracija: growtaller2013.blogspot.com Foto-ilustracija: growtaller2013.blogspot.com

Za razliku od žena koje svoj problem rešavaju pomoću visokih potpetica, muškarci retko posežu za modnim pomagalima. Ali, zato će čak i prosečno izrastao momak sebi dodati nekoliko santimetara ako ga neko pita koliko je visok.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bez obzira na sve to, niskih muškaraca koji su zaista uspeli u životu oduvek je bilo i biće ih. Pa ko ne bi pozavideo slavi koju su stekli Deni de Vito (146 cm), Al Paćino (168 cm), Dastin Hofman (166 cm), Mark Entoni (168 cm), Ilajdža Vud (168 cm) i Danijel Redklif (165 cm)?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivy

    20. januar 2015 | 15:09

    Sad bi mi trebale reci kako visina nije bitna...bla, bla, bla... Meni je vazna! Nikad nisam hodala sa niskim tipom. Ne privlace me. Kao sto me ne privlace ni zgoljavi. Cesto sam u stiklama i ne pada mi na pamet da moram razmisljat koje smijem kupiti ili obuc, a koje ne. Treba biti visi od mene i kad sam u stiklama...bar malo. 1,85 idealno. Visok i krupan. E to volim :)

  • Don

    20. januar 2015 | 20:16

    Ne treba imati kompleks. Ima razlicitih zena sa razlicitim ukusom, ali iz iskustva bih rekao da iz zena progovara kompleks. Da pojasnim: Niske zene se loze na izuzetno visoke, debele se loze na izuzetno dobro gradjene muskarce, a fenomenalne i zadovoljne sobom uglavnom ne gledaju tako povrsno. Nije pravilo, ali uglavnom je tako.

  • Bea

    20. januar 2015 | 14:12

    Mali muškarac- VELIKI KOMPLEKS!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA