Seksi cice mogu da vas ubiju, ali stvarno!

Svaki muškarac će se obradovati da provede neki minut nasamo s atraktivnom devojkom, ali njegovo telo baš i neće, koliko god to čudno zvučalo

  • 3

Da li vam se nekad desilo da provedete nekoliko minuta nasamo s nekom ekstremno lepom i zgodnom ribom i da vam organizam “poludi”? Sigurno ste pomislili “muškarac sam, reagujem na lepu ženu”, ali ta reakcija vas u stvari ubija?

Nakon samo pet minuta provedenih nasamo sa lepom ženom, kod muškaraca se podiže nivo kortizola, hormona odgovornog za nastanak stresa, tvrde naučnici.

Učinak je još i veći ako muškarac veruje da je dotična dama van njegove lige, odnosno da mu je nedostupna.

Telo proizvodi koritizol kada smo pod fizičkim ili psihičkim stresom, a ovaj hormon povezuje se i sa srčanim oboljenjima.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Stručnjaci su u studiju uključili 84 studenta, koji su dobili instrukcije da sede u sobi i rešavaju sudoku. U sobi su takođe bili prisutni drugi muškarac i žena.

Kada bi žena napustila prostoriju, a u sobi su ostala samo dva muškarca, nivo stresa ispitanika nije rastao. No, kada je ispitanik ostao nasamo s atraktivnom devojkom, nivo kortizola se povećavao.

- Tokom ove studije razmatrali smo teoriju da muškarac, kada ostane nasamo s atraktivnom ženom, priliku iskoristiti za flertovanje. Iako neki muškarci izbegavaju privlačne žene, jer smatraju kako su one van njihovog domašaja, većina ih je na novonastalu situaciju odgovorila određenom hormonalnom reakcijom - kažu stručnjaci.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Studija je pokazala da se nivo kortizola kod muškaraca povećao nakon pet minuta kratkog društvenog kontakta s lepom ženom. Kortizol može imati i pozitivan efekat, ali u malim dozama, jer tada poboljšava pažnju i dobrobit organizma. No, hronično povećan nivo ovog hormona može indirektno izazvati neke bolesti, poput srčanih oboljenja, dijabetesa, hipertenzije ili impotencije.

(Telegraf.rs / PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA