OSLOBODITE BRADAVICE: Žene širom sveta pokazuju gole grudi na Tviteru (FOTO) (18+)

Hit kampanja koja je osvojila svet, "FreeTheNipple", pokrenula je akciju da žene iz svih krajeva planete slikaju svoje gole grudi i fotografije postavljaju na Tviter

  • 19

Pokret "FreeTheNipple" (oslobodi bradavicu), osvojio je društvene mreže nakon što su se jednoj tinejdžerki na Islandu rugale kolege s fakulteta, zato što je postavila sliku svoje bradavice kako bi promovisala "dan slobodnih bradavica".

Žene širom sveta počele su da postavljaju slike golih bradavica na Tviteru, u znak podrške tinejdžerki sa Islanda. Kampanja je postala viralna uprkos tome što su određene društvene mreže, poput Fejsbuka, zabranile prikazivanje ženskih bradavica na svojim sajtovima.

Cilj kampanje jeste da se ukaže na nepravednu seksualizaciju ženskog tela.

- To je samo deo tela. I muškarci imaju bradavice i slobodni su da ih pokazuju svuda, zašto i žene ne bi smele da rade to isto? - kaže Hajdur Ana Helgadotir, predsedavajuća u Feminističkoj asocijaciji Islandskog univerziteta.

Time je ovaj cilj dobio konotaciju izjednačavanja ženskih i muških prava.


Ako želite da podržite ovu kampanju, sliku svoje gole bradavice treba da postavite na Tviter i menšnujete #FreeTheNipple.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    31. mart 2015 | 16:39

    I klitoris je deo tela, sto i njega ne slikate. Sve je to prirodno. Nemojte samo da vam bude cudno sto vas gledamo kao seksualne objekte. Ne mozete ocekivati od zdravog muskarca da vas gleda u oci dok vi polugole dokazujete neka prava. Postujte muskarce pa cete dobiti postovanje nazad. Pokrijte se.

  • ©

    31. mart 2015 | 21:10

    Izgovor da se slikaju gole

  • Majmun

    31. mart 2015 | 16:29

    Najbolje gole,a uskoro i to ko i grudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA