Ovo su najgluplji načini da prebolite raskid!

Svako se sa slomljenim srcem nosi na svoj način, najbolje što ume. Ipak, neke postupke bi zaista trebalo izbegavati, čisto da ne bismo posle zažalili

  • 2

Svako je barem jednom u životu prošao kroz neprijatan raskid romantične veze, nakon koga je radio stvari na koje nije ponosan.

Iako na prvi pogled ne deluje tako, ovo je zdrav način da prebolite bivšeg!

Neke stvari ipak ne bi trebalo da radite nikada.

Osveta

Osveta nikada nije rešenje, čak ni kada vas je partner prevario, izneverio, ili uradio najgoru stvar na svetu. Nikakve igrice, “vratiću ti istom merom” taktike, bacanje svih njegovih ili njenih stvari kroz prozor i slično neće vratiti vreme, neće vratiti tu osobu nazad, i neće vam pomoći da se osećate bolje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Samodestrukcija

Kada ste suočeni s bilo kakvom vrstom odbijanja ili gubitka, veoma lako možete postati skloni samodestrukciji. Mnogi počnu da piju, da stupaju u seksualne odnose sa jedva poznatim ljudima, i rade protiv sebe. Nemojte kriviti sebe, i misliti da niste bili dovoljno dobri. Ko vas nije prihvatio takve kakve jeste, nije vredan da zbog njega idete unazad.

Foto-ilustracija: Foter/mk is Watoo Foto-ilustracija: Foter/mk is Watoo

Opsesivnost

Nakon raskida, sasvim je normalno da se pitate gde je bivši ili bivša, i šta radi. Ali znatiželja nikako ne sme da preraste u opsesivnost. Najgori mogući potez po vas je da odete na Fejsbuk profil te osobe, i pretražujete sve postove, fotografije i lajkove. Opsesija nekada ume da uhvati maha do te mere da bivši partneri prate jedni druge i proveravaju s kim se viđaju.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia


Traženje zamene

U većini romantičnih filmova, nakon raskida, prijatelji glavne glumce nagovaraju da ponovo počnu da izlaze. I tako, oni u klubu upoznaju nekog novog i uđu u vezu. Međutim, nekoliko dana kasnije, uviđaju da je sve to velika greška, odnosno da još uvek vole bivšeg partnera. Ovde postoji moralna dilema: šta reći osobi sa kojom ste samo “izbijali klin”? I drugi ljudi imaju osećanja, zato nakon raskida dajte sebi minimum dva meseca samoće, da vam se slegnu emocije i da budete sigurni da ste spremni za upoznavanje s drugim ljudima.

(Telegraf.rs / Nezavisne)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fap_masina

    23. jun 2015 | 20:12

    Sve preboli ovako-onako ali staru ljubav nikako...

  • Una

    24. jun 2015 | 14:16

    Ja sam svom suprugu rekla, ako napravis neki ispad, prevaris me a ja saznam za to, jedino resenje da ostanemo zajedno, jeste to, da i ja tebe prevarim a da ti to od pocetka znas. Da mu ne 'nabijam' na nos prevaru, nego ovako, oboje smo i kvit. Pa, da vidim da li bi se usudio drugi put, jer je sebican sto se tice mene, cuva me od svih pogleda. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA