EVO KADA TREBA DA SE UDATE: Naučnici otkrili idealne godine za stajanje na "ludi kamen"!

Verovanje da je za brak bolje čekati što duže ne biste li bili u potpunosti sigurni da je vaš dragi pravi izbor za vas, baš i ne pije vodu

  • 7

Mnoge devojke celog života pitaju se koje godine su prave za udaju. Da li treba požuriti ili sačekati neko zrelije doba kako bi brak opstao što duže. Jedan američki sociolog dao je odgovor na ovo pitanje.

Stavila je prsten u čašu i saznala KAD će se udati! Saznajte i vi

Univerzitet Juta nedavno je sproveo zanimljivo istraživanje. Sociolog Nikolas Volfinger analizirao je nacionalne podatke o roditeljima i došao do zanimljivih zaključaka.

Seks u BRAKU je "kao pregled kod doktora": Ovih 35 izreka o vođenju ljubavi nasmejaće vas do suza

 Ako je verovati ovoj studiji, udate li se u periodu od 20 godina povećati šanse za razvod za 50 odsto u odnosu na brak koji sklopite u recimo 25-oj godini života.

Volfinger je došao i do zaključka kako vam svaka godina nakon 25 smanjuje šanse za razvod za dodatnih 11 odsto, ali ne biste se smeli udati nakon 32. godine života jer od nje nadalje šanse za razvod ponovno rastu, svake godine za 5 odsto.

Foto-ilustracija: mahmoud99725 / Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) Foto-ilustracija: mahmoud99725 / Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)

Trend koji je uočio Volfinger smatra relativno novim, budući da su rezultati iz 2002. godine bili pokazivali kako je broj razvoda brakova sklopljenih nakon 30. godine života sve više rastao.


U svakom slučaju, verovanje da je za brak bolje čekati što duže ne biste li bili u potpunosti sigurni da je vaš dragi pravi izbor za vas, baš i ne pije vodu. Ako ste u dvadesetim, udajte se dok su brojke još uvek na vašoj strani.

(Telegraf.rs/ Izvor: cosmopolitan.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda

    30. jul 2015 | 05:24

    A da naucnici malo prestanu da pricaju gluposti? Devojke idealno vreme za udaju je kada nadjete pravog coveka koji ce vas braniti voleti i postovati :-)

  • Nana

    30. jul 2015 | 07:41

    Ovo je studija u kojoj se podrazumeva da ste u mogućnosti da se zaposlite i primate pristojnu platu.

  • Nana

    30. jul 2015 | 07:39

    Kad se osetite emotivno spremnim za taj korak sa tom osobom i kad postoji materijalni minimum za zajednički život i eventualno rađanje dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA