Evo zašto je zdravije da muškarci budu u braku sa što više žena!

Imati više žena san je mnogih muškaraca, dok je ženama ta ideja najgora noćna mora. Međutim, dokazano je da je za čitavu porodicu bolje kada je ustrojena tako da jedan muškarac ima više supruga

  • 11

Iako to na Zapadu ne samo da nije praksa, već je i zabranjeno, naučnici tvrde je mnogoženstvo i te kako korisna stvar, ne toliko za samog muškarca, koliko i za sve njegove žene koje ga dele, ali i svu zajedničku decu.

OVAJ ČOVEK ŽIVI SA 5 ŽENA: Šta mislite da li spavaju svi zajedno u krevetu?

On je bigamista i živi s dve ribe koje se obožavaju! Da li mu zavidite? (VIDEO)

Nova studija o poligamiji (termin koji se koristi za brak muškarca sa više žena), pokazala je da su supruge i deca zdraviji u tom odnosu. Istraživači s Dejvis univerziteta istražili su ovu praksu u Tanzaniji.

Poredili su domaćice koje žive u monogamnim brakovima sa onima u poligamnom odnosu, u 56 sela na severu ove zemlje, u kojoj je mnogoženstvo rašireno u pojedinim etničkim grupama.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kako se ispostavilo, domaćice koje dele jednog muža uglavnom imaju više hrane, novca, imetka, ali i zdraviju decu.

- Ako imate izbor da muškarac ima 180 krava, mnogo zemlje, ali i druge žene, možda je bolje za vas da se udate za njega, nego za onog koji nema druge, ali ima tri krave i jedan dulum - prokomentarisala je autorka studije Monik Borgerhof Molder.


Naučnici tvrde da mnogoženstvo može da bude u strateškom interesu onda kada žena živi u društvima u kojima je zavisna od muškaraca. Ova praksa zabeležena je u mnogim drugim zemljama širom sveta, većinom gde je manjak hrane i gde je zdravstveni sistem slab.

Foto-ilustracija: Foter.com/kedai-lelaki Foto-ilustracija: Foter.com/kedai-lelaki

U studiji se navodi da dobrobiti mnogoženstva zavise umnogome i od lokalnih faktora. U nekim slučajevima može biti ponižavajuće za žene, koje na druge supruge gledaju kao na preljubu i nipodaštavanje njih samih i njihovih prava, prenosi portal kliX.

- Problem nije u tome koliki broj partnerki će neko imati. Žene bi trebalo da se izbore za autonomiju da imaju pravo da odluče da li su za to da se njihovom braku pridruži i neko treći – smatra profesorka.

Šta vi mislite o poligamiji? Slobodno iznesite svoj stav u komentaru na ovaj tekst.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    30. oktobar 2015 | 15:46

    Ja imam samo jednu ženu, jednu prijateljicu i jednu komšinicu, zato mi je jedna supruga sasvim dovoljna.

  • Je

    30. oktobar 2015 | 12:44

    Niste normalni vi koji glasate da je bolje da ima još jednu ženu pored vas. A posle kukate kako vas je prevario. Aloooo. Postoji samo jedna ljubav tj. Jedna žena za jednog muškarca. Bi ste ludi koji bi trpeli još jednu ženu pored vas

  • Asd

    31. oktobar 2015 | 10:26

    A da žene imaju više muzeva? Da li bi se to smatralo zdravo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA