Zašto se muškarci TOLIKO ožderavaju na SLAVAMA?

Sigurno ste i vi primetili da pripadnici jačeg pola - kad su na javnim skupovima kao što su svadbe, slave i druge proslave – krkaju mnogo više nego inače. Znate li u čemu je stvar?

  • 4

Muškarci, budite iskreni. Da li biste sami kod kuće mogli da za samo jedan obrok pojedete predjelo, supu, rinflajš, sarme, gulaš, više vrsta pečenja, ruske i svih onih drugih finih salata, hlebova i kiflica, pa da još sve to zatrpate tortama i kolačima i zalijete tonom alkohola i vode? Kako vam to onda uspeva na slavi ili nekom drugom porodičnom okupljanju?

MILFARA, NABIGUZ, TVORZA LIK, JELJCIN...: Ovo su tipovi gostiju na SRPSKIM na slavama!

Da li su ovo najgluplje slavske SMS poruke?

Postoji mnogo načina da se osvoji devojka iz snova. Ali, da li ste znali da muškarci, kad su u ženskom društvu, jedu mnogo više nego inače, samo da bi impresionirali dame prisutne za stolom?

Naučnici s Kornel univerziteta testirali su muškarce i zaista su dokazali ovu tezu. Da stvar bude zanimljivija, ne samo da će momci u ženskom društvu pojesti za 93 odsto više mesišta ili pice, već će konzumirati i 86 odsto više salate nego kad jedu sami ili u prisustvu drugih muškaraca.

Foto-ilustracija: Profimedia.rs Foto-ilustracija: Profimedia.rs

- Naša studija pokazala je da su muškarci skloni tome da se prejedaju kako bi se pravili važni i sebi podigli vrednost. Umesto da demonstriraju snagu, oni demonstriraju to koliko su u stanju da pojedu – objašnjava autor studije, profesor Kevin Nifin.

Sa psihološke strane, potpuno je paradoksalno to što momci žele da se na ovakav jedan način iskažu pred suprotnim polom, naročito kad se zna da gojaznost nikako ne spada u kategoriji privlačnih osobina koje dame traže kod partnera. Ipak, njima je stalo do izazova i takmičenja s drugima, a sama tema im nije važna.


- Trpanjem enormnih količina hrane u sebe oni žele da dokažu kako poseduju izuzetne sposobnosti, vrline i da su superiorniji od potencijalnih takmaca – kaže profesor.

Foto-ilustracija: Foter/Flickr/jchapiewsky, Profimedia, freeimages.com/rafragoso Foto-ilustracija: Foter/Flickr/jchapiewsky, Profimedia, freeimages.com/rafragoso

Iako je ovakvo mačo-isticanje manje rizično nego odlazak na prvu liniju fronta ili makar kafanska tuča, naučnici upozorava da ovakvo ponašanje može da ima vrlo negativne posledice po zdravlje.

Pored toga što može da se odrazi na liniju, prejedanjem se opterećuje želudac i drugi organi za varenje, a dugoročno se razvija rizik od dijabetesa i drugih problema povezanih s nepravilnom ishranom, poput povišenog krvnog pritiska i moždanog ili srčanog udara.

Evo kako da napravite fantastične posne sarmice (VIDEO)

Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia/Goran Andjelic Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia/Goran Andjelic

Isti tim naučnika pratio je i žensko ponašanje tokom obroka, ali nisu uočene nikakve značajne razlike u količini hrane koje bi pojele same, u muškom ili ženskom društvu.

Ipak, kad jedu pred muškarcima, dame imaju utisak da su pojele više iako to nije tačno, a iz nekon neobjašnjivog stida, u prisustvu momaka one jedu brže nego inače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mc Tavish

    24. novembar 2015 | 14:45

    Zar sve mora da ima veze sa zenama pa cak i kolicina hrane koja se pojede na slavi??

  • Đole

    25. novembar 2015 | 07:48

    Ja kad jedem uopšte ne razmišljam o ženama.

  • Milanko

    24. novembar 2015 | 23:53

    Obična glupost to nikad ne radim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA