SEKSOLOZI OTKRILI TAJNE: Evo šta mi radimo u krevetu

Seksualni stručnjaci podelili pet saveta o tome kako se brzo dolazi do vrhunca

  • 5

U slučaju da vas je uvek zanimalo šta seksolozi imaju da kažu na neiscrpnu temu - seks, pred vama se nalaze intimna iskustva i saveti ovih stručnjaka. Njihov cilj je da vas poduče kako da doživite orgazam i da uživate u istraživanju sopstvenih i parterovih erogenih zona. 

Zato poslušajte ovih PET dragocenih SAVETA:

Boja karmina na njenim usnama otkriva KAKAV SEKS ŽELI!

1. Ne zaboravite poljupce

- Ovo je tako jednostavno, a nužno - svakog jutra poljubim muža pre nego što ode iz kuće na posao. Istraživanja su pokazala da to, kao i poljubac pre spavanja, ima vrlo pozitivan učinak na vezu generalno i sjajan je način da ostanete nežni i povezani čak i kad za to nemate vremena. Sa seksualne strane, intimnost vam tako ostaje na pameti i pomaže daljim akcijama u krevetu - kaže seksološkinja i doktorica nauke Ivon K. Fulbrajt.

Ovo su NAJBOLJI SAVETI za SEKS U KOLIMA (VIDEO)

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

2. Zajedno posetite sex šop

- Otkrila sam da mi je jedan od najboljih načina za osveženje seksualnog života kupovina novih proizvoda. To uzburka strasti, a svi znamo da je to ključ dugotrajnog i ispunjenog seksualnog života, i partneri se uzbude uopšte oko same činjenice da će da isprobaju nešto novo, nezavisno od toga da li se radi o novom lubrikantu ili vibratoru - napisala je seksološkinja Emili Mors.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs


3. Koristite ruke za solo priču

- Ne zaboravite da masturbirate čak i ako imate partnera. Uživajte u solo seksu što češće, ne samo da je zdravo, već će vam se poboljšati raspoloženje, a i jednostavno je ugodno - kaže Džoan Prajs, autorka knjige "Ultimativni vodič kroz sex posle 50: Kako održati začinjen, zadovoljavajuć seksualni život?".

Foto-ilustracija: Foter.com / Soft Screams Foto-ilustracija: Foter.com / Soft Screams

4. Pospremite stan

- Stvorite okruženje u kome nema stresa i maknite sve što bi vam moglo odvući pažnju. Ja počistim, ugasim televiziju, stišam mobilni, isključim kompjuter, pa čak i okrenem sat prema zidu da ne vidim koliko je sati. To pomaže u otpuštanju endorfina - rekla je Ava Kadel, doktorka nauke i autoraka knjige.

5. Nemojte da se fokusirate samo na orgazam

- Nije sve uvek vezano za orgazam. Neizmerno je zadovoljstvo osećati se poput seksualne boginje u spavaćoj sobi. Moj partner i ja počinjemo uobičajeno, mazimo se, ljubimo ili pružamo senzualne masaže. Ima nešto neopisivo intimno u dodirivanju partnera na sve te različite načine. Istražujte njegovo/njeno telo zbog svog zadovoljstva. Naravno, sve te aktivnosti će verovatno da dovedu do seksa i orgazma, no i one same po sebi ispunjavaju zadovoljstvom. Vrlo je umirujuće saznanje da možete uživati u seksu s orgazmom ili bez njega - kaže Megan Stabs, seksološkinja i stručnjakinja za veze.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA