Mnogi muškarci imaju ovaj problem u seksu, a o tome niko ne priča

Ovaj seksualni poremećaj je uobičajen za žene, ali on se javlja i kod muškaraca. Pitanje je, zašto se o tome ne govori i zašto ne tražimo rešenja?

  • 5

Kad su muškarci u pitanju, seksualna disfunkcija se svodi na nemogućnost postizanja erekcije, međutim, neki muškarci mogu bez problema da postignu erekciju, ali ne mogu da dostignu orgazam.

Ne možete da postignete EREKCIJU? Potražite krivca u ovih 5 stvari

Muškarci sa ovim problemom mogu da uživaju u seksu, ali, koliko go se trudili, ne mogu da postignu orgazam.

Prema rečima dr Tobajasa Kolera, eksperta za seksualno zdravlje, oko osam odsto muškaraca pati od ovog problema, "odložene ejakulacije".

- Muškarcima koji pate od ove "boljke" često treba 20 minuta ili duže da postignu orgazam, ali se najčešće događa da odustanu zbog iscrpljenosti ili zbog toga što ih je sramota. Ovo nije toliko neuobičajeno, ali ipak, većina muškaraca s ovim problemom ni ne znaju da taj poremećaj postoji - rekao je dr Koler.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako uzmemo u obzir da oko 52 odsto muškaraca ima neki problem sa erektilnom disfunkcijom, sudeći po istraživanjima Klivlendske klinike, možemo da zaključimo da je ljudima mnogo lakše da traže pomoć za taj problem, nego za poremećaj odložene ejakulacije.

- Većina ljudi sa ovim problemom može da postigne orgazam jednom od pet puta kad imaju seks - kaže dr Koler i savetuje svima da poremećaj shvate ozbiljno i potraže pomoć.


Nije to samo problem ejakulacije, već postizanja orgazma uopšte, a to može frustrirajuće da utiče kako na psihu muškarca, tako i na psihu njegove partnerke.

Šta izaziva odloženu ejakulaciju?

Ako se vreme postizanja orgazma kod muškarca produži sa tri do pet minuta na preko 15 minuta, možemo da kažemo da se radi o poremećaju odložene ejakulacije, a kod nekih muškaraca se događa da taj problem postoji od samog početka seksualnih aktivnosti.

Stručnjaci još uvek nisu sigurni šta izaziva odloženu ejakulaciju, ali smatraju da uzroci mogu biti mentalne prirode, posledica neke bolesti ili upotrebe određenih lekova poput antidepresiva. Prema rečima dr Kolera, najveći broj slučajeva odložene ejakulacije izazvan je upravo antidepresivima koji podstiču pojačano lučenje hormona serotonina, što je loše za ejakulaaciju.

Kako se tretiira?

Ne postoji nikakav univerzalni tretman, već lekari pokušavaju da ustanove individualne uzroke. Ako su oni fizičke prirode, onda se tretiraju na taj način, ali u većini slučajeva su psihičke prirode i teško ih je definisati. To može biti depresija, anksioznost, strah od očinstva ili nešto treće.

Foto-ilustracija: Foter/abolotnov Foto-ilustracija: Foter/abolotnov

Kod muškaraca koji preterano masturbiraju, ovaj problem se javlja zbog toga što ne mogu da postignu istu senzaciju s partnerkom. Rešenje za njih leži u tome da prestanu da masturbiraju toliko često.

Sličnost sa odloženim orgazmom kod žena

Iako se muška i ženska seksualnost razlikuju, ovaj problem je isti i kod žena. Razlika je u tome što je uški orgazam praćen ejakulacijom, pa je poremećaj vidljiviji, a i od muškaraca se uglavnom ne očekuje da imaju takav problem.

Ono što treba istaći jesta da se ovaj problem kod žena često razmatra, pa samim tim one imaju više mogućnosti da ponađu rešenje, dok se skoro uopšte ne pominje da od toga mogu patiti i muškarci. Zato je važno da se o tome govori kako bi se podstaklo pronalaženje rešenja.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    21. januar 2016 | 00:22

    I ja imam problem sa seksom. Nemam vishe koga

  • ZORO

    21. januar 2016 | 08:16

    Ovo je stvarno težak problem .

  • secam se

    20. januar 2016 | 23:02

    Sta ne mogu,ne moze ona biti grdna koliko ja mogu biti uroljan,e tada zaista ne mogu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA