Ne možete da postignete EREKCIJU? Potražite krivca u ovih 5 stvari

Sigurno već znate da višak kilograma, cigarete i alkohol mogu "uspavati" vašeg prijatelja u gaćama, ali postoje još neke čudne stvari koje mogu da ga "sabotiraju"

  • 4

Erekcija je posljedica naviranja krvi u penis, pa je važno da vaši krvni sudovi budu zdravi kako ona ne bi izostala ili trajala prekratko.

Hormon testosteron je drugi faktor koji je potreban za ovu manifestaciju zdravog muškog libida, međutim postoji niz okolnosti koje mogu uticati na to da ga vaš organizam ne proizvodi dovoljno.

Evo najčudnijih uzroka kojih sigurno niste svesni.

Slatkiši i dezerti

Unošenjem šećera u organizam podižete nivo glukoze u krvi što uzrokuje otpuštanje hormona insulina. Kako nivo insulina raste, tako proizvodnja testosterona pada i dolazi do problema s erekcijom, navodi se u jednom irsko-američkom istraživanju.

Foto-ilustracija: Foter Foto-ilustracija: Foter

Premalo sna

Ukoliko spavate manje od pet sati, nivo testosterona može pasti i za 10 odsto, otkriva studija sprovedena na Univerzitetu u Čikagu. San je neophodan za normalnu proizvodnju testosterona, pa ako odavno niste odspavali preporučenih osam sati, vaša erekcija bi mogla izostati.

Beba u spavaćoj sobi

Spavanje u neposrednoj blizini male bebe smanjuje proizvodnju testosterona za 7 odsto, pokazalo je istraživanje koje su radilin seksolozi na univerzitetu Notr Dam. Možda ste mislili da je pravi razlog umor zbog isprekidanog sna kada imate bebu, a zapravo je samo prisustvo bebe dovoljno da ne možete da se opustite i - uzbudite.

Foto-ilustracija:Foter/ Foto-ilustracija:Foter/

Soja

Studija sprovedena na Harvard univerzitetu potvrđuje da svakodnevno konzumiranje velikih količina soje može dovesti do erektilne disfunkcije. Razlog za to leži u svojstvu estrogena soje koji "poništava" količinu testosterona, tačnije obara je.


Manjak vitamina D

Ovaj vitamin igra veliku ulogu u proizvodnji testosterona, pa ako ga tokom dana ne dobijete dovoljno, nivo ovog hormona se može smanjiti za 20 i više odsto, pokazuju rezultati studija iz Austrije i Nemačke. Dobra vest je da je dovoljno provesti 15 minuta na suncu tokom jednog dana kako biste dobili dovoljnu dozu vitamina D.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Ordinacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA