NEKE POZE U SEKSU MOGU DA BUDU OPASNE: Nema greške sa dogi stajlom i misionarskim položajem

Kod tog položaja nema bitnih opasnosti za kosti leđa i zglobove ni za one u ozbiljnijim godinama

  • 1

Dobar seks može da bude ubojit, pogotovo ako imate problema sa slabim kukovima ili zglobovima, pri čemu su neke poze posebno opasne, tvrdi američki kiropraktičar doktor Din Larit.

On kaže da je najsigurnije držati se dobrog starog misionarskog položaja, kod kog nema baš nikakve šanse da se partneri povrede, jer nema ozbiljnijeg pritiska na pojedine kosti, zglobove ili mišiće.

Kod tog položaja nema bitnih opasnosti za kosti leđa i zglobove ni za one u ozbiljnijim godinama.

Sličan je i položaj u kojem muškarac ženi prilazi s leđa. Popularni “dogi stajl” ne zahteva prevelika naprezanja. Važno je da se žena osloni na nešto čvrsto, a ako partneri kleče, najveći problem su bolovi u kolenima.

Rok&Rol na misionarski način

Svojevrsni “prelaz” prema opasnoj zoni bila bi rokenrol varijanta misionarskog položaja, kod koje muškarac kleči iznad žene, a ona je podigla noge na njegova ramena. Svakako bi bilo dobro da žena podupre leđa tanjim jastukom ili smotanim ćebetom, a najbolje da nasloni donji deo leđa na partnerova bedra. U slučaju da ne podupru leđa ili pokušaju da izvedu koju bravuru, tu bi se već mogli javiti bolovi.

ISPROBAJTE SVOJU POZU: Evo šta vašem partneru najviše odgovara u seksu na osnovu horoskopskog znaka!

Leptir na misionarski način

Varijacija misionarskog položaja u kojem žena leži na stolu, a muškarac stoji sa strane i prebaci njene noge na svoja ramena posve je bezopasna, jer nema pritiska na leđa niti na zglobove, a može biti vrlo ugodna za ženu. Ugao pod kojim muškarac prodire idealan je za stimulaciju materice i omogućava mu dublje prodiranje. Muškarac, pak, uz lagane pokrete karlicom može obaviti većinu posla. Uz plitku penetraciju muškarac može lako da pogodi ženinu G tačku.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Misionari zapetljanih nogu

Par počinje u misionarskom položaju, a pošto muškarac prodre duboko, dopušta ženi da stavi svoje noge među njegove i prebacuje svoju težinu malo prema napred, tako da se tela potpuno priljube i muškarac svojim laganim pokretima izvodi pritisak i trenje ženskog polnog organa i klitorisa. To može povećati snagu ženskog orgazma. S obzirom da su za užitak dovoljni mali pokreti karlicom, nema opasnosti od bolova i kočenja.

URNEBESNE KAMASUTRA POZE ZA OŽENJENE: Da li ste ikada probali makar jednu sa ovih fotografija? (FOTO)

Vesele makaze za veće uživanje

Par počinje u rok&rol pozi, opet uz mali jastuk ili ćebe ispod ženine zadnjice. Ali umesto da ženine noge budu na muškarčevim ramenima, možete ih spustiti pored tela tako da ih partner pridržava za zglobove. Tako tokom penetracije partner može raširiti vaše noge ili ih skupiti kako bi povećao užitak.

Partnerka kao kaubojka

Jedna od poza u kojoj žena kontroliše seks je i ona u kojoj je partnerka gore i igra se kauboja. Iako je to poza u kojoj će doživeti najbolju stimulaciju G tačke, duže vreme sa široko raširenim kukovima itekako može ostaviti traga.

Ovih 10 odluka će totalno promeniti vaš seksualni život!

Hodajući seks najbolji je u vodi

Ako baš želite probati “s nogu”, a problem vam je višak kilograma ili godina, ne pokušavajte to na suvom nego ostavite hodajući seks za noćno kupanje u privatnom bazenu ili za dnevnu zanimaciju u nekoj skrovitoj uvali na moru. Žena će biti manje teška u vodi, a i manje su šanse da se povredite ako se zateturate.

U sedlu naopako i sa strane

Kad partnerka sedne na partnera tako da mu okrene leđa, jedna od mogućih varijacija je i da jednom nogom opkorači partnera oko boka, a drugu stavi između njegovih nogu. Muškarac treba da savije noge u kolenu i da joj omogući da se uhvati za njegovu nogu. Ova bi poza mogla biti nešto manje naporna od klasičnog jahaćeg stava jer žena ipak ne mora previše širiti kukove, a može dovesti do ludog vrhunca.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

SEKSI JELOVNIK: Ova hrana će rasplamsati strasti!

Oprezno s bočnom pozom

Poza u kojoj je žena na boku, s donjom nogom savijenom preko partnerove, dok joj partner podiže gornju nogu rukom i prilazi joj otpozadi, može biti ugodna za ženu jer je partneru omogućena dublja penetracija, ali i izrazito neugodna, jer partnerovi udarci karlicom mogu biti usmereni na njenu bedrenu kost, što, ako potraje predugo, može dovesti do išijasa.

VIDEO-IGRICA ZA VAGINU: Deluje kako zezanje, a garantuje FANTASTIČAN seks! (FOTO) (VIDEO)

Stajaće poze su najzahtevnije

Ako partneri nisu jednake visine, stajaće poze mogu biti teže izvedive, bolne, pa čak i opasne. Olakšajte sebi tako da partnerka sedne na sto ili neku drugu čvrstu i ravnu površinu. Tako će ravnoteža biti mnogo bolja nego da oboje stojite, a partnerka može dodatno kontrolisati pokrete ako partnera “zagrli” nogama.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA