STIŽU KONDOMI OD TRAVE: Najtanji na svetu, a štite od SVEGA!

Ako vam je muka od kondoma koji vas stežu i žuljaju, a s druge strane shvatate koliko je važno da se ne zarazite polnim bolestima, ova vest će vas obradovati

  • 2

Australijski naučnici tvrde da su pronašli jedinstven materijal koji će dodatno učvrstiti teksturu i stanjiti debljinu prezervativa.

Mislili ste da je SEKS S KONDOMOM gori od onog bez? Ma, nemate pojma!

(VIDEO) TELEGRAF NOW: Evo šta mladi u Srbiji stvarno misle o SEKSU ZA JEDNU NOĆ!

Verovali ili ne, reč je o travi ili tačnije o vrsti iz roda spinifex koja raste na australijskim peščanim dinama, čija se nanoceluloza prvo pretvara u materijal sličan papiru, nakon čega se dodaje prirodnoj gumi ili lateksu.

Do zaključka o učvršćivanju kondoma došao je tim stručnjaka sa Univerziteta u Kvinslendu, koji predvodi Daren Martin, koji će detalje o pronalasku objaviti tek krajem 2016. godine, prenosi portal kliX.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Testiranje ojačane gume za komercijalnu upotrebu je zasad vrlo uspešno. Tim je krajem 2015. kreirao kondom debljine 45 mikrometara koji nije bio deblji od ljudske dlake.

Sama jačina kondoma se u ovom slučaju povećava za oko 20 odsto u pritisku i za oko 40 odsto u zapremini u odnosu na trenutno dostupne proizvode.


Foto: ProjectGeldom.com Foto: ProjectGeldom.com

Naučnici veruju da će “kondomi od trave”, uz dodatno usavršavanje, dostići debljinu koja je za 30 odsto manja od debljine današnjih prezervativa.

Pored upotrebe u industriji kondoma, gde će prednost biti i više nego očigledna, spinifex će poslužiti i za kreiranje tanjih hirurških rukavica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA