Proverite kvalitet svoje sperme! I to kod kuće! Evo i kako

Sumnjate u svoju plodnost, ali vam je neprijatno i da pričate o tome, a o analizama u klinici za plodnost ne želite ni da mislite. Stiže rešenje za vas

  • 2

Svaka žena bi volela da zna da li je njen muškarac plodan, ali ovo nije omiljena tema ni ženama, ni muškarcima.

MUŠKARCI: Izbor gaća utiče na plodnost

Ako vam se ovo pojavi NA PENISU, nećete moći da imate decu!

Na tržištu se pojavio prvi kućni test za spermu na svetu, koji će spasiti mnoge od neprijatnosti odlazaka u kliniku za plodnost. Zove se "SwimCount", a promenom boje će da vam pokazati broj pokretnih spermatozoida. Ovaj broj pokazuje da li je ispod ili iznad nivoa spermatozoida za oplodnju, koji Svetska zdravstvena organizacija smatra normalnim.

Dovoljno je 30 minuta da saznate kakvog je kvaliteta vaša sperma i da li je broj spermatozoida dovoljan za oplodnju. Proizvođač tvrdi da je 96 odsto tačan, piše Daily Mail, a prenosi 24 sata.

PrintSkrin: YouTube/SwimCount PrintSkrin: YouTube/SwimCount

Ako se pokaže da je kvalitet sperme ispod normale, to je znak da muškarac treba da posetiti doktora zbog daljih analiza, odnosno testiranja plodnosti. Mala količina spermatozoida ili njihov loš kvalitet su uzrok neplodnosti kod otprilike 20 odsto muškaraca.

Ovo je uputstvo za korišćenje testa, a možete ga pogledati i u videu.


Uzorak sperme stavite u sterilnu čašicu. Ostavite da stoji pola sata, pa promešajte špricom, kojim ćete uzeti uzorak od 0,5 ml. Zatim, tu količinu kanite u prvu komoru sprave za test. Opet sačekajte pola sata. Treba da znate da samo pokretni spermatozoidi mogu da dođu iz prve u drugu komoru. U drugoj komori se aktivira boja koja pokazuje rezultat. Što je više aktivnih spermatozoida u komori, to je ljubičasta boja jača.

Ovaj test će se uskoro pojaviti i u našim apotekama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djomla

    16. februar 2016 | 16:46

    Spavaj sa zenom pa ces da vidis kolko je kvalitetan ako napravis ;-)

  • Deki

    16. februar 2016 | 15:06

    Kad kane na pod kao ona kiselina alienu iz usta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA