Možete da se smuvate preko interneta, ali jeste li znali da možete i da se razvedete tako?

Sve je onlajn, pa zašto ne bi bio i razvod? Evo kakve su šanse da se razvedete bez cimanja po sudu

  • 0

Internet omogućava ubrzavanje različitih procesa komunikacije i od sada će se koristiti u većem kapacitetu, čak i kad je razvod braka u pitanju.

SVAKI PETI BRAK U SRBIJI PUKNE: Ovo su 5 glavnih razloga zašto se ljudi razvode

IMA LI RAZVODA POSLE VENČANJA U CRKVI? Ovo je jedina ISTINA o pitanju koje muči Srbe! (FOTO)

Britanci će od 2017. godine moći da se razvedu putem laptopa i mobilnog telefona. Ovo stoji u novom predlogu Porodičnog zakona, piše Klix.

Parovi koji budu želeli da se razvedu sporazumno moraće samo da odgovore na niz pitanja o njihovom braku putem onlajn formulara, u kojem će se naći pitanja i o njihovoj imovini i deci.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Rasprave, pregovaranja i sve ostalo što mora da se obavi kad se podnese zahtev za razvod, Britancima će biti omogućeno da ostvare putem laptopa ili mobilnog telefona.

U budućnosti sudije neće morati da idu u sudnicu da bi okončali proces razvoda i neće biti zatrpanosti papirologijom.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Međutim, već su se pojavili protivnici ove ideje, koji tvrde da će ovakav način razvoda omalovažiti brak kao instituciju.

- Brak je ozbiljan biznis. Razvod zahteva vreme, razmišljanje i razumevanje, a ne nepromišljen, brz način putem onlajn forme. Bilo bi pogrešno da se razvod reguliše poput postavljanja tvita. To treba da se učini ljudski i lično - rekao je Hari Benson iz Fondacije Brak.

S druge strane, pristalice i pokretači ovog predloga smatraju da će na ovaj način da se napravi ušteda novca i vremena. Ipak, oni teži slučajevi moraće da budu završeni na tradicionalni način, na sudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA