Evo kako OBOJE da doživite orgazam, baš UVEK!

Nije nemoguće da i jedno i drugo stalno budete zadovoljni, samo treba da se potrudite i bacite u akciju sa novim idejama i novim tehnikama

  • 0

Većina parova misli da će se njihova veza doživotno vrteti oko strasti i da će seks uvek biti "najvažnija sporedna stvar na svetu". Nemojte da se zavaravate da baš vama seks neće postati rutina.

Evo kako treba da STENJETE tokom seksa da bi vam ORGAZAM bio JAČI oboma

TANTRIČKI SEKS: Postignite najjači orgazam u životu. Evo i kako

- Parovi koji žele uvek da budu zadovoljni seksom, na vreme treba da rade na tome da im seks ne postane rutina. Najbitnije je započeti s primenom ideja i u svoj "seksualni program" uvesti sve ono što je srećnim parovima bilo korisno. Omogućite sebi "prljave" vikende, jer mnoge studije pokazuju da se i muškarci i žene osećaju više seksi daleko od kuće i problema. Iskoristite svaku priliku za kratki odmor i to sebi priuštite svakih nekoliko meseci - kaže Trejsi Koks, piše 24 sata.

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Seks se s godinama menja, pa je bitno da naučite da uživate u različitim tipovima seksa od brzog i požudnog do romantičnog, ali i u seksu slabijeg intenziteta. Važno je samo da uživate u svakom tipu orgazma.

Vaš partner nije kriv za promene koje se dešavaju, pa nema potrebe da vršite pritisak na njega. Ako ste s nekim ušli u vezu svesni kakav je, tada to i prihvatite bez pokušaja da ga promenite.

Ovo su najbolji saveti za održavanje strasti.

Seksi donji veš

Između 61 i 71 odsto zadovoljnih parova kaže da u krevetu nose seksi donji veš. To je savet koji su često isticale i naše bake, a nema sumnje da pomaže i danas. Nije reč o tome da veš treba da bude skup, nego lepo dizajniran, s malo čipke na poželjnim mestima. Ovo važi i za muškarce. Klonite se razvučenih, pamučnih gaća.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Isprobajte novu pozu ili mesto

Stalno ista poza, u kojoj već znate i kako da namestite glavu da biste mogli da "bacite oko" na TV, može da uništi svaku vezu. Između 59 i 63 odsto srećnih parova kaže da njihovu sreću hrani to što su u poslednjih mesec dana isprobali neku novu pozu ili seks na nekom novom mestu.

Upalite, ili ugasite svetlo

Razbijte rutinu. Čak i jednostavne stvari, kao što je ostavljanje svetla upaljenim, ako inače vodite ljubav u mraku, ili slabljenje svetla, mogu da naprave presudnu razliku. Već i to je bilo dovoljno da se udeo zadovoljnih parova poveća za 20 odsto.

"Volim te" je seksi

Čak 75 odsto muškaraca i 74 odsto žena koji su uživaju u seksu kažu da na to utiču i partnerove reči tokom seksa. To povećava osećaj opuštenosti, predanosti i sigurnosti koju osećate uz partnera i može da nahrani ego.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Budite odvažni

Oko 42 odsto mušaraca i 37 odsto žena zadovoljnih seksom kaže da je neka nova stimulacija značajno povećala njihovo zadovoljstvo seksom. Oni koji nisu skloni tome da eksperimentišu, mogu da se zaustave na laganom stimulisanju i tako otkriju nova uzbuđenja.

Koristite seks igračke

Gotovo polovina parova, koji su srećni u seksu, koristilo je vibrator ili neke druge seks igračke, i to uzajamno, što je vrlo bitan faktor u podizanju nivoa zadovoljstva. Nije dobro ako ste sebični ili previše usmereni samo na sopstveno zadovoljstvo.

Obostrani orgazam

Otkad su muškarci shvatili da igračke mogu da im budu saveznici u vezi, gotovo svi zadovoljni muškarci i većina žena su imali je bar jedan orgazam tokom poslednjih mesec dana, što važi i za njihove partnere.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Razgovor

Jedan od tri najvažnija preduslova za dobar seks je kvalitetan razgovor. Ipak, postoje neke vrste komunikacije koje na to više utiču. Statistika kaže da je jedna od njih pohvala. Ako pohvalite partnera za nešto što vam je učinio tokom seksa, to može da bude vrlo efikasno.

Odmorite se

Pauza može da ima pozitivan efekat u spavaćoj sobi. Suzdržavanje od klasičnog seksa ne znači izostavljanje maženja i oralnog seksa. To može da pomogne da se podigne nivo seksualne želje.

Klonite se multitaskinga

Otarasite se svakodnevnih obaveza, poslova koji vas čekaju ili zadataka koje treba da odradite. Ovakva razmišljanja gase seksualnu želju i velika je verovatnoća da nećete moći da stignete do vrhunca. Pre seksa dozvolite sebi bar 20 minuta lenčarenja, istuširajte se, ili zaplešite u dvoje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Orgazam nije redovna pojava

Samo 57 odsto žena redovno doživi orgazam, a samo 26 odsto redovno može da ga doživi sa partnerom.  Ženski polni organi je kompleksan i što više naučite o ženinom telu, to vas bolji seks očekuje. To važi za oboje.

Odakle ovolika razlika?

Ako se još pitate kako je moguće da 57 odsto žena redovno doživi orgazam, a samo 26 odsto njih sa svojim partnerom, treba da se podsetite da masturbacija nije zakonom zabranjena delatnost. Ponekad može da bude puno jednostavnija nego seks s partnerom.

Izazivajte pomalo

Mala doza drskosti i zadirkivanja u vezi uvek dobro dođe. Na primer, ako tu i tamo partneru pošaljete seksi poruku, ili ga nazovete da biste pričali o tome koji biste deo njegovog tela najradije poljubili pre nego što odete na dosadni poslovni sastanak, to može da podigne nivo seksualne napetosti među vama i pre nego što se vidite kod kuće.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Recite tačno šta želite

Bolje bi bilo da se ne držite filozofije da partner treba da zna šta vam prija, nego se sami pobrinite za sebe i svoj užitak. Naravno, pitajte i vi partnera šta je to što on želi.

Nije loše da se nekad posvađate

Dobra svađa može da bude vrlo podsticajna za kvalitet odnosa, pa i seksualnih. Ali, nikako nemojte da idete u krevet posvađani i nemojte da se mirite samo seksom. Postoje stvari zbog kojih morate popustiti da porazgovarate u miru, bez strasti i to ne smete da zaboravite.

Izbegavajte izgovore

Za izbegavanje seksa nema izgovora. Bićete možda umorniji, ali zadovoljniji.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Uvedite rituale

Zajedničko tuširanje ili izležavanje u kadi i uzajamno pranje leđa ili naizmenična masaža eteričnim uljima mogu da budu savršena priprema za seks. Usvojite ih kao ritual, bar onim danima kad imate vremena za uživanje u dugim predigrama i kad možete da priuštite izležavanje nakon seksa. Partneri koji imaju neke takve rituale duže će da održe seksualnu želju.

Seks na brzaka

Ako volite seks nakon fine večere u restoranu, ili duge i temeljne predigre, odustanite od tih navika i dohvatite se negde na brzinu. Istraživanja pokazuju da to može značajno da utiče na seksualno zadovoljstvo.

Podelite obaveze i odgovornosti

Ako partner juri s posla da kupi hranu i druge potrepštine, pokupi decu, pripremi ručak na brzinu, pokupi veš sa sušila, obriše podove u kupatilu, odjuri do mame da dostavi ručak za dva dana, pokupi lektiru iz biblioteke, ispegla i pospremi garderobu i pripremi se za sutrašnji sastanak na poslu, malo su šanse da će da bude zainteresovan za seks.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Brinite se o zdravlju

Partneri koji se brinu o zdravlju i nastoje da održe kondiciju i da žive zdravo, puno su zadovoljniji svojim seksualnim životom. Redovnim aktivnostima održaćete kondiciju, što može da bude inspiracija za partnera, ali i vi ste zadovoljniji samim sobom.

Ne postavljajte previsoke ciljeve

Maštanje da istovremeni orgazam oba partnera može da pokvari kompletno uživanje, odnosno može da stvori takav pritisak koji blokira ne samo orgazam, nego i seksualni nagon za ubuduće. Ne jurite i ne žurite, opustite se i uživajte u trenutku.

Cenite svoje godine

Kad napunite 60, 70 ili 80, treba da prilagodite tehniku, ali ne sputavajte želju. Seks u tim godinama može da bude vrlo koristan za kardiovaskularno zdravlje i za osećaj zadovoljstva životom uopšteno. Nema razloga da se suzdržavate samo zbog godina.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Planirajte seks

Uspešni parovi često planiraju seks, odnosno dogovaraju se o danima kad će se osloboditi drugih obaveza da bi bili intimni. S obzirom na to da u nekim životnim fazama sve drugo ima prioritet, taj pristup uopšte ne mora da bude loš, jer ćete tako bar osigurati da ljubav vodite redovno.

Kvalitet ispred kvantiteta

Postoje situacije u životu u kojima nam je seks važan samo zbog seksa, najčešće u ranoj mladosti, ili nekim životnim fazama kad smo manje koncentrisani na vezu. Ali, broj odnosa vam nikad neće pružiti toliko zadovoljstva kao njihov kvalitet. Zato se isplati potruditi se.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA