• 8

SVI IMAMO GEJ GENE: Što je porodica veća, raste šansa da neko bude homoseksualac?

Istraživači nisu identifikovali neki poseban gen, pa su zaključci bazirani na činjenici da homoseksualnost mora da ima nasledni element

  • 8

Približno polovina strejt muškaraca i žena nose takozvani homoseksualni gen koji se prenosi s generacije na generaciju, sudeći prema novom istraživanju.

Ovo je pomoglo da homoseksualnost postoji među ljudima kroz celu istoriju, iako gej muškarci imaju manje potomaka koji direktno nasleđuju njihove gene.

Međutim, istraživači nisu identifikovali neki poseban gen, pa su zaključci bazirani na činjenici da homoseksualnost mora da ima nasledni element. Ovo je ideja Đorđija Kaladzea sa Državnog univerziteta u Gruziji. Sudeći prema prethodnom istraživanju, na seksualnu orijentaciju donekle utiče genetski faktor, pa je stoga nasledna.

HOMO, HETERO, BI: Ali sigurno niste znali da postoje i ovi SEKSUALCI

Kaladze smatra da ovo predstavlja problem iz evolutivne perspektive, jer gej muškarci nemaju puno potomaka kojima mogu da prenesu svoj genetski materijal.

U stvari, oni, u proseku, imaju pet puta manje dece nego njihovi strejt "parnjaci". On je uzeo u razmatranje nalaze iz nedavnih studija koje pokazuju da homoseksualni muškarci dolaze, često, iz velikih porodica. Ovo govori da geni odgovorni za homoseksualnost rastu kada se pogleda broj dece koju neko ima. Ovo se odnosi na velike porodice koje imaju i sinove i kćeri, jer i ćerke nose gen.

Muškarce SVI osuđuju kad ovo urade, a kad žene to rade, to je svima ok!

Drugi izveštaji pokazuju da su mnogi hetero muškarci nosioci gena koji mogu da nekome daju predispoziciju ka homoseksualnosti.

Foto: flickr/Alan Kotok

Foto: flickr/Alan Kotok

Prema Kaladzeovim proračunima, muška homoseksualnost se održava u populaciji u niskim i stabilnim frekvencijama, ako polovina muškaraca i otprilike više od polovine žena nose gene koji daju predispoziciju ka homoseksualnosti.

- Trend da ženski članovi porodice homoseksualnih muškaraca imaju više potomaka može da objasni opstajanje homoseksualnosti, ako uzmemo u obzir da oni muškarci koji nose takve gene nisu uvek homoseksualci - objašnjava Kaladze.

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Sve žene su ili gej ili biseksualke!

Mogućnost da su mnogi heteroseksualni muškarci nosioci može da objasni zašto su procene broja muškaraca koji su imali istopolne odnose i istopolnu privlačnost mnogo viša od broja onih koji se identifikuju kao homoseksualci ili biseksualci.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srpska cast...

    Gej gen???

  • Aнти Антифа

    Наравно да што је већи број јединки да могућност аномалије одн.болести већа.Зато се увек гледа да супружници буду здрави са добрим пореклом.Наш народ је увек тако радио

  • Vtf

    Ocigledno da gej lobi ima velikog uticaja u svim aspektima zivota. Jedina ( a i najveca ) njihova nesreca je to sto ne mogu da uticu na rasudjivanje zdravih ljudi jer svakom normalnom coveku ovaj clanak je besmislica. Ipak se novcem ne moze sve kupiti, priroda je cudo.

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima