Ovakve seks-igračke su opasne po život! (FOTO)

Iako sama masturbacija i seks-igrice odavno više nisu tabu, priča o vibratorima, dildoima i drugim seks-igračkama baš i nije nešto o čemu se ćaska s drugaricama uz kafu. No, ćutanje o ovoj temi može da vas košta zdravlja i života!

  • 3

Iako to možda neće nikada nikome priznati, mnoge žene imaju u nekom budžaku barem jednu seks-igračkicu koju upotrebe kad osete potrebu da same sebe zadovolje ili da malo začine seks u paru.

(VIDEO 18+) NIJE BITNA VELIČINA, NEGO OBIM: Evo šta Srpkinje najviše kupuju u seks-šopovima

Ovaj VIBRATOR je toliko PAMETAN da vašu vaginu RAZUME bolje od svakog muškarca! (FOTO) (VIDEO)

Baš zato, važno je znati da nisu sve ove "alatkice" pouzdane za upotrebu, posebno što dolaze u dodir s najintimnijim delovima tela.

Na ove stvari treba da obratite pažnju kad kupujete seks-igračke:

Foto: T NOW Foto: T NOW

Poroznost

Porozne seks-igračke ne mogu dobro da se sterilizuju, pa su podložnije nakupljanju bakterija. Ovakva seksualna pomagala su nešto jeftinija, pa ako nemate novac za neporoznu igračku, savetuje se da ove koristite strogo sa kondomom.

Neporozne seks-igračke možete da operete pod mlazom vode, kao i u različitim drugim sterilišućim sredstvima.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Ftalati

Mnoge seks-igračke sadrže ovu hemikaliju, pogotovo dildo, jer ona omogućava veću elastičnost i savitljivost. Međutim, ova materija je veoma štetna i zabranjena je u proizvodnji dečjih igračaka. Dobro pročitajte sastav i ako primetite ovu hemikaliju bilo bi dobro da izbegnete kupovinu takve seks-igračke, ili opet imate mogućnost da je koristite sa kondomom.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Druge hemikalije

Kada kupujete seks-igračku treba da obratite pažnje da ne sadrži ove hemikalije: timetin hlorid, fenol, karbon-disulfid, toluen i kadmijum. Ove hemikalije mogu loše da utiču na centralni nervni sistem, a posebno ih je opasno koristiti ako dojite dete.

Foto:Twitter/Belle Knox Foto:Twitter/Belle Knox

Želatin

Seka-igračke od želatina su posebno popularne, ali su opasne jer želatin sadrži ftalat. Na mnofim pakovanjima ovakvih igračaka možete pročitati da je bez ftalata, ali isto tako da sdrže želatin. Ovo je opasno. Da li to proizvođači ne znaju šta sadrži želatin?

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Guma 

Dildo se uglavnom pravi od gume, a ona je jedan od najporoznijih materijala. Takođe, posle nekog vremena gumene igračke poprime nepodnošljive mirise. Ovakve igračke su najopasnije za ljude koji su alergični na lateks.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

PVC i vinil

Ovo su jeftini, ali opasni materijali, od kojih se pravi većina seks-igračaka. I oni sadrže ftalat da bi bili savitljivi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aha

    15. maj 2016 | 17:28

    Bez zivog mesa nema dobrog sexa

  • ZoKa

    15. maj 2016 | 06:23

    Ne kupujem te skalamerije,zato nema cega da se plasim...moj muz ima odlicnu sex igracku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA