VIŠE SEKSA, VIŠE SREĆE U ŽIVOTU? Evo da li je to zaista tako!

Intimni odnosi definitivno pričinjavaju veliko zadovoljstvo, ali da li je to dovoljno da budete srećni? Odgovor na ovo pitanje samo deluje jednostavno, ali na ovu temu se čak ni naučnici ne slažu

  • 3

Povećanje broja seksualnih odnosa definitivno menja kvalitet vašeg života, ali to nije jedini faktor. U većini slučajeva ljudi to zaborave, pa seks koriste kao lek za loše partnerske odnose, a problem čuči negde dublje.

Pustila sam muža da spava s bilo kojom ženom, jer samo želim da on bude srećan! (FOTO) (VIDEO)

PAZITE: Previše seksa utiče na veličinu vaših polnih organa

Mnoge studije koje su sprovedene tokom poslednje decenije pokazuju da povećanje seksualnih aktivnosti uslovljava osećaj sreće. Jedna od tih studija čak iznosi tvrdnju da promena seksualne učestalosti sa jednom mesečno na jednom nedeljno donosi jednaku sreću kao dobitak od 50.000 dolara.

Naučnici sa "Carnegie Mellon" univerziteta su osporili teoriju da količina seksa utiče na poboljšanje raspoloženja, piše New York Times, a prenosi Independent.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Džordž Livenstejn, profesor ekonomije i psihologije na ovom univerzitetu, zajedno sa svojim kolegama, prvenstveno je obrazložio da je neispravno izolovati samo dva pojma - seks i sreću, jer je život daleko složeniji.

- Dovoljno je da ubacite treću komponentu, kao što je zdravlje, i svaka od ovih studija bi dobila drugačije rezultate - kaže profesor Livenstejn.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Naime, ova naučnička grupa je osmislila eksperiment, koji uključuje sve elemente realnog živote.

Ispitivanje je uključivalo 64 uspešna, baračna, heteroseksualna para, između 35 i 65 godina. Podeljeni su u dve ekipe, od kojih je prva imala zadatak da udvostruči svoje seksualne aktivnosti, dok je druga trebala da vodi dosadašnji tempo života.

Tokom 90 dana trajanja eksperimenta, ispitanici su svako veče popunjavali upitnik, koji je uključivao pitanja o njihovom raspoloženju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Rezultati opisuju da je kod prve grupe, one koja je morala da ima duplo više seksa od uobičajenog, primećeno blago pogoršanje raspoloženja. Druga grupa je pokazivala prilično zadovoljstvo.

Ovo čak dokazuje da povećanje količine seksualnih odnosa negativno utiče na raspoloženje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ipak, treba uzeti u obzir da su parovi bili prinuđeni da povećaju količinu seksa.

- Kada se i prisila uzme u obzir, dokazuje se sa sigurnošću samo jedna stvar, a to je da poboljšanje raspoloženja ne uslovljava količina seksa, već njegov kvalitet - objašnjava profesor Livenstejn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    31. maj 2016 | 15:46

    Kvalitet je jedino bitan, inače bolje baviti se bilo kojom fizičkom aktivnošću. A tu je neophodna i zaljubljenost.

  • Dragana

    1. jun 2016 | 00:38

    Bitan je kvalitet sexa a ne koliko puta ga imate u toku dana,nedelje...a bitno je I s'kim se seksate...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA