Ako ON neće da stavi kondom, evo šta to govori O VAMA!

Seks je najsigurniji sa kondomom, jer se tako sprečavaju različite bolesti. Ali ako vaš partner koristi kondom, onda to nosi još jednu važnu poruku za vas

  • 2

Medicinski stručnjaci konstantno opominju na korišćenje zaštite prilikom seksualnih odnosa. Ipak, strah od polno prenosivih bolesti nije ono što određuje da li će muškarci da iskoriste kondom, već upravo vaša privlačnost.

STIŽU KONDOMI OD TRAVE: Najtanji na svetu, a štite od SVEGA!

Mislili ste da je SEKS S KONDOMOM gori od onog bez? Ma, nemate pojma!

Istraživači sa univeziteta iz Sautemptona i Bristola su napravili malu studiju da bi povezali korišćenje kondoma sa privlačnošću partnera.

Cilj im je bio da ispitaju šta opredeljuje muškarce da koriste kondom kao najsigurniju seksualnu zaštitu, piše Science Alert.

Ovo istraživanje je uključilo mali broj heteroseksualnih muškaraca (51) uzrasta od 19-61 godine.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ispitanici su odrovarali na pitanja o njihovim seksualnim životima. Na ovaj način su prikupljeni podaci o prvim seksualnim iskustvima i broju seksualnih partnera.


Nakon toga, muškarcima su pokazane crno-bele fotografije 20 različitih žena. Zadatak im je bio da poređaju žene po privlačnosti i da objasne sa kojom bi i kakav seks želeli da imaju.

Interesantan je nalaz da što muškarac ženu smatra atraktivnijom, to je želja za korišćenjem kondoma manja.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Autori istraživanja naglašavaju da je uzorak ispitanika mali da bi se rezultat mogao smatrati relevantnim, ali da otvara nova pitanja za istraživanje.

Naime, i neka prethodna istraživanja su pokazala da muškarci smatraju da su privlačne žene rizičnija kategorija u procesu prenošajna polnih bolesti, ali većina njih je spremna da rizikuje.

Statistika govori da se u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji broj obolelih od ovih bolesti povećava velikom brzinom, pa će ovo istraživanje sigurno poslužiti u analizi porasta zaraženih.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA