≫ 

Ovo su 4 najstrašnije stvari koje se dešavaju vašoj vagini kad dugo nema seks!

Kada žene dugo nemaju seks, poznato je da to utiče na njihovo samopouzdanje, a evo kroz kakve stvari prolazi njihova vagina

  • 19

Osim što seksom razvijate dublju povezanost sa partnerom, i pozitivno deluje na vašu psihu i samopouzdanje, on ima veliki zdravstveni uticaj na vašu vaginu, zbog kojih ga nikako ne treba propuštati.

Vaša vagina prolazi kroz PAKAO zbog nedostatka seksa! Evo šta sve preživljava

DA LI JE MOJA VAGINA NORMALNA? Evo odgovora na sve vaše nedoumice

Brojne su koristi redovnog i srećnog seksualnog života. Osim što je seks zabavan, on podstiče imuno sistem, snižava količinu stresa, smanjuje krvni pritisak i rizik od srčanog udara.

U zavisnosti od toga koliko se trudite, seks se može smatrati i vežbom za telo. Kada doživite orgazam hormon oksitocin preplavljuje telo, daje osmeh na licu i povezuje vas sa s partnerom, piše Net Hr.

Nema svaka žena sreću da joj je seksualni život uredan. Bez obzira na to je li celibat dobrovoljno izabran zbog duhovnih ili verskih razloga, ili je uzrok nedostatak odgovarajućeg partnera ili smanjenje želje, većina žena tokom života prolazi sušni period. Šta se dešava s vaginom ako nemate redovan seks?

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

1. Bol

Bilo da imate prvi seksualni odnos ili prvi put posle dugo vremena, očekujte da će vam biti neugodno. Najčešća posledica dužeg celibata je bolan seks. Boli kao i kada posle dugog vremena nanovo počnete trčati. Mišići nisu navikli na seks.


Rizik je još veći ako je celibat uzrokovao bolni raskid. Psihološki razlozi mogu da izazovu bol. Pokušajte upotrebiti neki lubrikant, posvetite dovoljno vremena predigri i komunicirajte s partnerom. I svakako krenite lagano, ako počne boleti, stanite. Pokušajte opet neki drugi put.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

2. Vaginizam, Bolni grč dubljeg uzroka

U većini slučajeva bolni odnos rešava se strpljenjem, predigrom i lubrikantima. Ali u nekim slučajevima vaginalni mišići su toliko kontrahirani da je penetracija, čak i ubacivanje tampona, nemoguća. Ovo stanje zove se vaginizam, a ceo je niz različitih uzroka zašto se javlja. Nekada je tome razlog silovanje ili zlostavljanje, ili se može dogoditi i bez vidnog povoda.

Ako vam se tako nešto događa, javite se lekaru.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

3. Nedostatak želje za seksom

Ako nemate orgazme duže vreme, telo ih više ni ne traži. Pa tako ostajete bez značajnih koristi za zdravlje koje seks pruža. Ginekolozi savetuju redovno samozadovoljavanje i kažu da će telo biti zahvalno zbog svih endorfina.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

4. Vaginalna atrofija

Seks možda izgleda manje važan kada žene izađu iz plodnog periode života, ali ipak nije tako. Količina estrogena koja se proizvodi tokom menopauze, se smanjuje, a vagina i vulva imaju više receptora estrogena nego igde drugde na telu.

U postmenopauzi zbog nepostojećeg seksualnog života može da doći do vaginalne atrofije. Zidovi vagine se osuše i postanu tanki pa se lako povrede. Lekari savetuju ženama bez partnera da regularno praktikuju masturbiranje. Nikada se ne zna kada je novi partner na vidiku pa treba biti spreman.

A evo šta Srpkinje najviše kupuju u seksi šopovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana ♡

    5. septembar 2016 | 23:12

    Mojoj se ništa od ovog nije desilo, možda jer se njom zabavim i sama bar jednom dnevno.

  • Lea

    6. septembar 2016 | 17:15

    Mojoj je najstrašnije što je ja obuzdavam i sprečavam da uživa koliko želi.

  • ZoKa

    7. septembar 2016 | 14:27

    Moja moze stalno....i nikad joj nije dosta....jutros pao dobar zornjak....i sad bi opet mogla....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA