≫ 

Obrezani muškarci protiv neobrezanih: Šta mislite ko pobeđuje u seksu?

Garantujemo da će vas rezultati ovog takmičenja potpuno iznenaditi

  • 17

Iako to nikad ne bi priznale, žene veoma zanima šta se skriva u gaćama muškarca koji im se sviđa. Kroz glavu im prolazi "Kakav je?", "Koliki je?", "Da li je obrezan ili ne?". Evo kakva su njihova iskustva po pitanju toga da li je seks bolji s obrezanim ili neobrezanim penisom.

HRVATI BESNI: "Srbi imaju veći penis od nas"

SEKS JE VAŽAN ZA PENIS: Evo šta može da vam se desi ako prestanete da koristite svoj alat

Podaci naučnih istraživanja prikupljenih iz celog sveta otkrivaju kakva je razlika između seksa s obrezanim i neobrezanim muškarcem, kao i to da li je obrezanim muškarcima lakše da održavaju higijenu polnog organa.

Evo šta statističke činjenice govore o obrezanim i neobezanim penisima.

Osetljivost

Iako obrezanost ne utiče na libido, činjenica je da se njime uklanja polovina kože na penisu. To znači da se gube neuroreceptori koji su izrazito osetljivi na lagano dodirivanje, tvrde naučnici iz Koreje. I ne samo to, nego je jedno istraživanje Univerziteta u Mičigenu potvrdilo da je najosetljiviji deo penisa obrezanog muškarca, mesto na kom se nalazi rez od obrezivanja. Moguće objašnjenje je da se nakon obrezivanja penis na neki način sam brani od daljeg povređivanja, pa postaje manje osetljiv.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Rizik od infekcija

Kad muškarac nije obrezan, postoji veća šansa da se nakupljaju tečnosti između glavića i kožice, što je sjajno okruženje za razvoj bakterija. Zato žene neobrezanih partnera imaju veće šanse da obole od bakterijske vaginoze, tvrdi dr Supria Mehta, epidemiolog iz Čikaga. Takođe, muškarci koji nisu obrezani lakše mogu da prenesu polno prenosive bolesti, uključujući gljivične infekcije, HPV i HIV.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Čistoća

Isto kao što ženama može biti teško da održavaju čistoću na svim naborima usmina, tako ni obrezanim muškarcima nije lako da održavaju čistoću sve vreme.

– Iako većina neobrezanih muškaraca bez problema održava higijenu područja ispod kožice, to je više posla – objašnjava urolog, Karen Bojl. Zbog toga neke žene imaju osećaj da su neobrezani muškarci svežiji, zbog čega se i one mogu osećati opuštenije tokom seksa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zadovoljstvo

Ne postoji tačan odgovor na koji način obrezanost utiče na žensko zadovoljstvo. Nedavno sprovedeno istraživanje u Danskoj pokazalo je da su žene s obrezanim supružnicima duplo nezadovoljnije u krevetu od žena s neobrezanim muževima (iako su neka druga istraživanja donela suprotne zaključke). Jedan od načina na koji kožica može biti alat za žensko zadovoljstvo jest u tome da se ona skupi oko baze penisa i pruža dodatno trenje uz ženin klitoris tokom penetracije.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bol

Žene s obrezanim partnerima imaju tri puta veće šanse da iskuse bol tokom seksa od žena s neobrezanim muškarcima, otkrilo je dansko istraživanje.

– Neobrezani penis je mnogo više gladak i nežan – kaže urolog Darius Paduh. Tako da je za žene koje imaju problema sa vlaženjem mnogo ugodniji seks s neobrezanim partnerom. Paduh dodaje da muškarcima koji imaju kožicu treba mnogo manje lubrikanta tokom seksa ili masturbacije, budući da je njihov penis prirodno vlažniji.

Podelite u komentarima vaša iskustva.

Pogledajte šta još žene vole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • poreski obveznik

    14. decembar 2016 | 00:01

    Rolkica je "must have" ove sezone!!!

  • Brale

    14. decembar 2016 | 05:36

    Nije bitno dali su obrezani ili ne, već dali su nafatirani ili golje.

  • Weselko

    14. decembar 2016 | 06:26

    Ja sam morao da ga obrezem zbog blage fimoze i mogu vam reci da sam progledao u svakom smislu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA