• 9

8 opakih NEVIDLJIVIH bolesti koje možete da zakačite ako volite analni seks!

Nije potrebno da prestanete da uživate u seksualnom eksperimentisanju, ali neke stvari morate da znate ako vam je zdravlje na prvom mestu

  • 9

Seksualno prenosive bolesti su potencijalna posledica i oralnog, i vaginalnog i analnog seksa, ali se o ovom poslednjem najmanje govori. Međutim, analnim putem mogu da se prenesu opasne polne infekcije, koje jako teško možete da otkrijete.

Polovina muškaraca na svetu ima ovu opasnu polnu bolest - evo kako da proverite da li ste ZARAŽENI

Opšte je poznato da je najbolji način da se spreči dobijanje seksualno prenosivih bolesti korišćenje kondoma pri svakom seksualnom odnosu. Ovo uključuje i analni seks.

Studija koja je nedavno objavljena u časopisu "Archives of Sexual Behaviour" potvrdila je da čak 80 odsto seksualno aktivnih žena uživa u analnom seksu, što dokazuje da to više ne bi trebalo da bude tabu tema, piše Daily Star.

Međutim, upražnjavanje ovakvog odnosa je najrizičnije kada je širenje polnih bolesti u pitanju, bez razlike da li ga praktikuju heteroseksualni ili homoseksualni parovi.

Zaboravićete na seks bez kondoma kada vidite koja je bolest upravo postala neizlečiva!

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Analni otvor nije dovoljno vlažan i tkivo koje ga okružuje je bar za 40 odso tanje od tkiva vagine, što omogućava lakše povređivanje, a samim tim i lakše dospevanje seksualno prenosivih infekcija do krvi.

Humani papiloma virus (HPV) i herpes su naješće polne bolesti koje se brzo zarade pri analnom seksu. Ovo je prilično opasno jer su HPV infekcija anusa i rak debelog creva blisko povezani.

Ostale česte polno prenosive bolesti su hlamidija, sifilis, gonoreja, meki čir, preponski granulom (Donovanioza) i venerični limfogranulom.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

- Sve ove polne bolesti se teško otkrivaju kada se dobiju analnim putem, osim ukoliko ne izazovu jako bolne čireve, što nije čest slučaj. Hlamidija i gonoreja mogu da budu i najopasnije, jer gotovo da ne postoje simptomi oboljanja - objašnjava dr Ameš Adalja.

Dakle, ako upražnjavate analni seks neophodno je da redovno radite posebno testiranje na seksualno prenosive infekcije analnim putem.

Pogledajte koja je bolest sve češća među muškarcima, a može da bude posledica neke od ovih infekcija.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Stex

    Ja volim da pružim analno zadovoljstvo devojkama ali pazi se naravno :)

  • Верица

    Ти мислиш дс је ово видео

  • Gaga

    Analni od danas nema!

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima