• 6

Ovo su najbolje seks poze kada napunite 30, 40, 50 i 60 godina

Seks možete imati bez obzira na godine, samo je bitno da pronađete pozu koja vam odgovara i zadovoljstvo je zagarantovano

  • 6

Određene stvari postaju bolje s godinama. Mada istina je da ako imate 60 godina, nećete moći da imate poze u seksu kao neko sa 20 godina, ali svakako ćete naći neku koja vam odgovara.

Tri poze u seksu koje muškarci ne vole

NEKE POZE U SEKSU MOGU DA BUDU OPASNE: Nema greške sa dogi stajlom i misionarskim položajem

Ovo su poze u seksu za svako starosno doba, a da pritom ne ugrožavate svoje zdravlje.

Seks u 30-im

Oko 25% trudnica ima bolove oko karlice, a oko 8% se još uvek bavi njime 2 godine nakon trudnoće, pokazuje nedavno sprovedena istraživanje.

Kao rezultat toga, mnoge žene u svojim 30-tim godinama imaju bolove prilikom pokušaja određenih poza u seksu. Da biste izbegli ovaj bol, preporučuje se stara, ali dobra dogi poza.

Ona zadržava vašu karlicu u neutralnom položaju. Čak i ako bol u karlici nije problem za vas, senzitivnost ispod pojasa je uobičajena, pogotovo ako ste se nedavno porodili.

Tada možete da koristite pozu u kojoj je muškarac dole, a vi gore, tako da možete da kontrolišete brzinu i dubinu penetracije.

Seks u 40-im

Bolovi u donjem delu leđa ili kuku koji putuju kroz svaku nogu, najčešće se pojavljuju u 30-im i 40-im godinama.

Dve najbolje poze za vas su dogi poza sa guzom koja je u vazduhu, a ramena su spuštena do kraj i poza u kojoj muškarac leži na leđima, a vi sedite na njemu, tako što ste leđima okrenuti partneru.

U ovoj pozi nemojte se naginjati napred jer to može da pogorša bol.

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Images RF

Seks u 50-ih

Kroz menopauzu, pad estrogena može učiniti seks bolnijim, zahvaljujući suvoći vagine. Bešika se spušta na dole prema vagini, što može da stvori neprijatan osećaj.

Probajte položaj sedenje u krilu muškarca, a pritom ste okrenuti prema njemu. Na taj način možete da kontrolišete kretanje i da ga ubrzate, odnosno usporite, kada to poželite.

Seks u 60-im

Oko trećine muškaraca i žena u svojim 60-im pati od osteoartritisa. Ako je to vaš slučaj, poze koje podrazumevaju veliki pritisak na kolena ili bokove, otpadaju

Pokušajte da stojite leđima okrenuti prema partneru i blago se povijte napred. Nađite neki komad nameštaja koji će vam biti oslonac.

Ako imate bolove u leđima, koristite misionarsku pozu, s tima da ispod leđa stavite jastuk.

(Telegraf,rs)

Komentari

  • Sanja

    Ne mogu ni u 50 godina mrcvare.

  • Mira

    @Nikola Sa pravom partnerkom bi itekako znao sta da radis.

  • Nikola

    Sta da radim ja u 80-im,jos mogu?

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima