KO BI REKAO: Muškarci koji plaćaju za seks zapravo žude za romantikom

Istraživanje Džordž Vašington univerziteta otkriva da se muškarcima, koji su redovni posetioci bordela, veoma često dešava ne samo da se zaljube u neku od prostitutki, već žele s njom da ostvare i ozbiljnu vezu

  • 0

Profesor Ronald Vajcer i seksualni terapeut Kristin Milrod analizirali su 2.442 poruke objavljene na portalu "TheEroticReview", gde više od milion mušterija prostitutki čita i piše o svojim iskustvima. Otprilike jedna trećina njih uključena je u raspravu o emocionalnoj bliskosti između dama lakog morala i njihovih klijenata.

Mnogi od posetilaca izrazili su želju da čisto fizički odnos sa sebi omiljenom prostitutkom razviju u romansu baziranu na deljenju intimnih osećanja i međusobnoj ljubavi.

- U poslednjih nekoliko godina primetna je postupna normalizacija nezavisne prostitucije u "escort" segmentu (devojke za poslovnu pratnju), koje za cilj imaju da se obični seksualni susreti pretvore u odnose slične stvarnim vezama. Naše istraživanje pokazuje da redovni klijenti bordela i agencija za poslovnu pratnju često doživljavaju  duboku emocionalnu privrženost prema jednoj od "radnica", i dešava se da njihov odnos eskalira u jednu veoma autentičnu ljubavnu priču - ispričala je Milrodova.

Motivacije plaćanja za seks, tvrde istraživači, uključuju želju za razgovorom s osobom suprotnog pola, kao i realizaciju maštarija o raznoraznim seksualnim igricama, što je nekim muškarcima sasvim dovoljno da poveruju da je takav jedan odnos moguće održati i na neko duže vreme.

(MojPortal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA