RAZGIBAJTE VIJUGE SEKSOM: Od vođenja ljubavi postaje se pametniji

Iako samo jedan pogled na prelepu seksi ženu može i najpametnijem muškarcu srezati IQ za 50, naučnici imaju nove dokaze koji tvrde da nam seks u stvari pomaže da bolje rešavamo životne, emotivne i poslovne izazove

  • 0

Istraživači sa Univerziteta u Amsterdamu proučavali su koristi od valjanja po krevetu i došli su do neverovatnog zaključka. Vođa istraživačkog tima, doktor Jens Forster, tvrdi da osobe koje su seksualno aktivne i kojima se po glavi češće vrzmaju “bludne” misli,  zapravo postižu mnogo bolje rezultate u vežbama kritičnog razmišljanja. Pritom, sve je to dokazano na grupi ispitanika.

Ovi rezultati su povezani i s njihovim ranijim naučnim dokazom da frustracija zbog manjka seksualne aktivnosti koči razvoj novih ćelija u mozgu. Intenzivne studije koje traju već desetak godina pokazuju da seks oslobađa pozitivne hemikalije u našem telu, podstiče stvaranje zdravih ćelija u mozgu i podstiče bolje raspoloženje.

Evo na koje sve načine seks može podići i oraspoložiti svačiji duh, ali i podstaći razvoj moždanih ćelija:

Mentalni kapacitet

U istraživanju učesnici koji su razmišljali o seksu imali su bolje rezultate u rešavanju komplikovanih problema.

Sreća

Spermu slobodno možemo nazvati “sokom sreće”, jer je istraživanje sprovedeno na SUNI u Albaniji pokazalo da sadrži poprilične količine oksitocina, hormona sreće.

Oslobađanje od stresa

Karijera, deca, računi, politika - sve to izaziva stres u nama. Jeste li znali kako da se reši? Oksitocinom! Ova hemikalija počinje da kola telom već dvadesetak sekundi nakon jednog poljupca, a zamislite u kojoj količini ga ima nakon dvadesetominutnih igrarija u spavaćoj sobi.


Samopouzdanje

Nakon seksa se osećamo dobro, a kada se osećamo dobro tada nam i samopuzdanje raste. Ono opet ima velik uticaj na to kako ćemo se nositi sa životnim situacijama u kojima se nalazimo i kako ćemo rešavati probleme u koje zapadnemo.

Spavanje

Evo ponovo oksitocina! Osim podizanja duha i teranja stresa, on podstiče i zdraviji i kvalitetniji san. Ne treba zaboraviti ni to da je odmorna osoba i pametnija osoba.

(Zena.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA