ROZE NIJE SAMO ZA SEKE: Momci u ružičastom zarađuju više

Muškarci koji na posao idu u majici ili košulji toplijih boja najčešće su bolje kvalifikovani i imaju veću platu od svojih kolega u plavim ili belim

  • 0

Istraživači su otkrili i da će muškarci u roze boji pre dobiti komplimente od svojih koleginica, a po pravilu ih drugi ocenjenjuju kao veoma samopouzdane osobe. Savet stručnjaka je da ako nameravate da tražite povišicu ili očekujete unapređenje, tih dana ispod odela obavezno imate košulju u lila ili pink nijansama.

Isto tako, u Britaniji oni koji biraju ljubičastu za radnu uniformu godišnje zarađuju minimum 1.000 funti više od drugih u svojoj firmi, voze skupe automobile, a oni sami se osećaju mnogo više seksi. Njihove kolege u ružičastom isto ne prolaze loše s materijalne strane, ali oni će radije izabrati neki ekološki vid prevoza do posla.

Prema studiji kojom je obuhvaćeno 1.500 zaposlenih u kancelariji, pokazalo se da muškarci koji nose ljubičaste i ružičaste nijanse imaju najviše šansi da se upuste u romansu na poslu, dok je to najmanje verovatno za one u plavim košuljama. Među onima koji vole roze je dvostruko više onih koji imaju master diplomu, a ima ih i znatno više sa doktoratom. Ljudi koji nose zelenu boju najčešće će  kasniti na posao, dok su oni u belim košuljama po pravilu tačni kao sat.

- Mnogo se o nekoj osobi može zaključiti na osnovu boje odeće. Oni koji su hrabriji ne plaše se da eksperimentišu sa toplijim i svetlijim bojama. Iako po ceo dan provodimo u kancelarijama u kojima važi stroga poslovna etika, to ne podrazumeva da moramo da budemo dosadni. Muškarci se drže dobrog starog pamuka i ne igraju se previše s materijalima, ali postoje oni koji nimalo ne zaostaju za ženama kada su u pitanju boje i modeli – objašnjava Stefani Tirs Ratklif, međunarodni marketing menadžer jednog proizvođača košulja.

Ipak, svi muškarci koji su u obavezi da na posao nose košulje imaju istu muku. Svake nedelje u proseku provedu po 24 minuta u organizovanju peglanja. Verovali ili ne, čak 42 odsto ispitanih svoje košulje glačaju sami, a tek svaki dvadeseti plaća nekoga da to uradi za njega. Četvrtini posao peglanja košulja obavlja devojka ili supruga, a ima i tužnih 13 odsto koji se i dalje oslanjaju na svoju mamu.

(Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA