I U DOBRU I U ZLU: Mali trikovi da izbegnete razvod

"Živeli su srećno do kraja života" zvuči isuviše bajkovito, zar ne? U stvarnosti, i u najsrećnijim brakovima, nije uvek sve ružičasto kao u pričama za malu decu

  • 0

Svaki brak, bio on srećan ili ne, s vremena na vreme zapadne u zonu svađa, nesuglasica i jaza koji vlada među bračnim partnerima. Ne postoji osoba koja to nije osetila na svojoj koži, jer se zapravo radi o jednoj uobičajenoj životnoj stvari. Upravo zbog toga ne bi trebalo previše da dramite, već da naučite da se nosite sa problemima koji se tiču vaše veze za ceo život.

Ukoliko želite da spasite svoj brak i sačuvate osobu pored sebe, primenite neke od saveta koji će vam pomoći u rešavanju problema:

Raspravite nesuglasice

Problemi mogu uzrokovati pravi pakao u srećnom braku. Razgovarajte o tome šta vas muči. Muškarci često drže stvari u sebi i ne dele ih lako sa lepšom polovinom, ali pravo rešenje leži u redovnoj komunikaciji kako biste jedno drugome ukazali na probleme koji utiču na brak.

Ponudite rešenje

Ovo je jedan od najvažnijih saveta u vezama koji svaki par mora da sledi kako bi imao srećan bračni život. Kada ste svesni problema, ponudite voljenoj osobi svoju opciju i pokušajte da zajedno dođete do rešenja. To je dobar način da izbegnete razvod.

Razmišljajte pozitivno


Ovo je još jedan savet koji može da vam pomogne da zaustavite razvod i povratite sreću u svoj bračni život. Ako mislite da je razvod jedini način koji je preostao, onda će to definitivno da ima negativnih uticaja na vaš brak. Dakle, mislite pozitivno i budite optimistični.

Radite na svojim greškama

Ništa nije jednostrano. Svađu ne prouzrokuje samo jedna osoba, već su oba partnera doprinela tome. Dakle, ispravite svoje greške, prihvatite ih i radite na tome da se razvod, ako je ikako moguće, spreči.

Unesite u brak promene

Ljudi često greše misleći da treba isto da se ponašanju u braku kao i pre njega. Međutim, vaš stav i ponašanje s vremenom mora da se promeni. Razgovarajte sa svojim bračnim partnerom, unesite u brak promene koje su potrebne i radite na njima. To će zasigurno da vam pomogne da zaustavite razvod.

Rešite nesporazume

Ovo je jedan od uzroka razvoda. Nesporazumi mogu da oštetete vaš odnos i učine da teško povratite izgubljeno poverenje. Ako imate mnogo problema u vašem bračnom životu zbog nesuglasica, nemojte ih uzimati zdravo za gotovo. Rešite ih pre nego što bude kasno.

( Tamara Milić / Zenstvena.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA