Muškarci zaista ne kapiraju žene!

Žene se često žale na to da ih njihovi partneri ne shvataju i imaju utisak kao da dva pola govore različitim jezicima. Sada je to i naučno dokazano

  • 0

Da muškarci ne razumeju žene, predrasuda je izgovorena bezbroj puta. Međutim, naučnici su našli dokaze da je sve to zapravo živa istina!

Učesnici u ispitivanju Univerzitetske bolnice LVL u Bohumu, 22 muškarca, imali su zadatak da, na osnovu fotografija na kojima su prikazane samo oči, odrede emociju koju osoba pokazuje: negativnu, pozitivnu ili neutralnu. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici mnogo bolje određivali tuđa raspoloženja ako je osoba na slici muškarac.

Naučnici veruju da se čitanje emocija odvija pomoću očiju, a ispada da su muškarci mnogo veštiji u određivanju emocionalnog stanja drugih muškaraca nego žena.

Ovo nije prvo istraživanje tog tipa jer su istraživači na Univerzitetu Indijana otkrili da muškarci neretko pogrešno interpretiraju pozitivne signale koje im odašilju žene, često brkajući prijateljski nastrojen pogled sa onim zavodničkim koji poziva na seks.

(Index.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA