MOĆNI AFRODIZIJACI: Hrana za superseks

Da biste voljenoj osobi i sebi priuštili nezaboravno veče, nije neophodno mnogo. Potrebni su samo malo dobre volje i prave namirnice na meniju

  • 1

S prolećem pijace postaju sve bogatije voćem i povrćem. Pored toga što su ove namirnice zdrave za duh i telo, neke od njih imaju i neverovatne efekte na ljudsku seksualnost.

Čili papričice za vruću akciju

Kapsaicin, sastojak čilija, ubrzava cirkulaciju i povećava osetljivost nervnih završetaka, a to će obezbediti bolju prokrvljenost organa i povećati osetljivost na dodir, čime se lakše stiže do orgazma.

Ostrige - drevni afrodizijak

Ako ne želite da hrana bude u meksičkom stilu, izaberite morske plodove, konkretno ostrige. Pune su cinka, minerala koji podiže proizvodnju testosterona, koji je povezan sa seksualnim nagonom kod muškaraca. Ipak, za strastveno veče možete da se pripremite, a da se ne date u toliko veliki trošak.

Borovnice za uzavrelu krv

Borovnice poboljšavaju cirkulaciju, pa tako polni organi postaju bolje prokrvljeni. Visok nivo antioksidansa koje sadrže uništava štetne slobodne radikale i pomaže da izgledate seksi. Štaviše, borovnice sadrže dopamin, neurotransmiter kojem je "posao" da podstiče centar za užitak u vašem mozgu. Ukratko, zaslužne su za orgazam.


Jagode sa šlagom - kliše bez premca

Oblizivanje jagoda sa šlagom nakon obroka zvuči kao zgodna predigra. Ipak, to samo važi uz uslov da pre toga niste obilno večerali. Nakon večere, voće se sporije vari, pa biste mogli da imate probleme sa nadutošću. Da biste bili sigurni, jagode ubacite u "program" barem dva sata posle večere.

Za seksi desert sladoled od vanile

Nakon večere, počastite se sladoledom sa ukusom te slatke mahune. To će blago stimulisati nerve, što će vam pomoći da intenzivnije osećate dodire.

Lubenica za jaču erekciju

Sočna lubenica sadrži citrulin, zbog kojeg raste nivo azot-oksida u telu. Ovo jedinjenje pomaže da se opustite i ubrzava cirkulaciju. Kao rezultat toga brže ćete se uzbuditi.

Raspoloženi za seks uz kelj i spanać

Kelj, spanać i drugo lisnato povrće bogati su vitaminom A, koji podržava funkciju endokrinih žlezda. Te namirnice sadrže jod, koji pomaže u radu štitne i nadbubrežne žlezde, a samim tim tu je i dobro raspoloženje.

Uz špargle sve ide glatko

Vitamin E u avokadu i šparglama pomaže da se oslobode testosteron, estrogen i progesteron, koji podstiču seksualne reakcije. Ovi hormoni zaslužni su za bubrenje klitorisa i vaginalno podmazivanje.

Zbog celera ste privlačniji

Celer sadrži androsteron i androstenol, hemikalije koje čine da se osećamo više seksualno privlačnim, tvrde stručnjaci. Celer sadrži i malu količinu muških hormona i optimalan odnos kalijuma i natrijuma, što može da podstakne žensko uzbuđenje.

Čaša vina ubrzava krv

Čaša crnog vina može da vas opusti, ali ono sadrži i antioksidanse koji poboljšavaju cirkulaciju. Uzburkaće krv i bolje prokrviti sve delove tela, pa se malo vina ipak preporučuje. Ipak, nikako ne više jedne od čaše.

Banane zaslužne za orgazam

Banane su bogate kalijumom, koji je ključna hrana za snagu mišića. Ukratko, za dobar orgazam zaslužna je banana, koja hrani i jača vaginalne mišiće, a muškarcima jača izdržljivost.

Dodiri su uzbudljiviji uz šipak

Šipak duguje svoju moć antioksidansima, koji štite zidove krvnih sudova, a time se obezbeđuje veći protok krvi. Bolji protok krvi znači da će više krvi doputovati do genitalija, a to znači i veću osetljivost na dodir.

Zbog čokolade se bude "prljave misli"

Čokolada sadrži kakao, a on sadrži feniletilamin, stimulans koji povećava uzbuđenje, zbog čega nam se seks čini kao dobra ideja. Čokolade s višim nivoom kakaa to rade najbolje.

Grickanjem do eksplozije orgazama

Orasi su puni omega-3 masnih kiselina, koje su odgovorne za proizvodnju hormona važnih u seksualnom odnosu, pogotovo na vrhuncu odnosa. Libido jačaju i semenke bundeve i lana, koje su takođe bogati izvori omega-3 kiselina.

(24sata.hr / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA