Dame s psom imaju veće šanse da nađu dečka

Psi umanjuju stres kod dama i na njih deluju veoma pozitivno. Posebno što su one u društvu svog kućnog ljubimca uvek nasmejane

  • 19

Kada je Sali, lik iz stripa i crtaća o Čarliju Braunu i njegovom simpatičnom psiću Snupiju izgovorila “Govori tiho i nosi psa sa sobom”, bila je itekako u pravu! Žene koje imaju psa su druželjubivije, prijateljski raspoložene i lakše ostvaruju kontakte sa suprotnim polom.

Istraživanja su pokazala da psi umanjuju stres kod žena, na njih deluju veoma pozitivno i da su u društvu svog kućnog ljubimca one uvek nasmejane. Pored toga, tokom svakodnevne šetnje pripadnice nežnijeg pola više privlače pažnju muškaraca i tako pružaju veću šansu da se započne komunikacija.

Takođe, ove žene su druželjubivije, prijateljski raspoložene i lakše ostvaruju kontakte. Bitno je i to da u šetnji sa svojim kućnim ljubimcem provode i mnogo više vremena napolju i da se dosta kreću, što, takođe, utiče na to da izgledaju fit, sveže i zadovoljno.

I ranija istraživanja pokazala su pozitivan uticaj pasa na psihu čoveka, a jedna studija dokazala je da kada smo neraspoloženi dovoljno je samo nekoliko minuta maženja sa kučetom da se osećamo opuštenije i srećnije.

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA