TEMA TELEGRAFA: Kako da na Fejsbuku nađete devojku?

Fejsbuk je, stekavši ogromnu popularnost, postao novo polje za sticanje prijateljstava, održavanje poznanstava i pre svega muvanje frajera i riba. Ipak, mnogi muškarci u startu prave greške zbog čega im onlajn muvanje baš i ne ide od ruke

  • 10

Moderno doba, moderna pravila. Nekada su se bake i dede, mame i tate upoznavali na korzou, na igrankama ili sastajali krišom na njivi, a danas? Danas stvari stoje sasvim drugačije.

Internet je zauzeo primat, kako u našim poslovnim, tako i u privatnim životima pa je tako sve više muškaraca koji svoje zavodničke sposobnosti dele sa devojkama preko Fejsbuka, Tvitera ili neke sasvim treće društvene mreže.

Međutim, retko koji pokušaj se završi slavno, a razlog je najčešće pogrešan način na koji se devojkama pristupa. Prema rečima Džastina Hartfilda, autora priručnika "Vodič za muvanje riba preko Fejsbuka", mnogi muškarci prave banalne greške kada je onlajn zavođenje u pitanju.On je na osnovu nekoliko istraživanja uspeo da sazna na koji način treba podesiti profil i postupati sa devojkama, kako bi konačno zagrizle udicu. Evo šta treba da radite.

Profil

Prvi korak koji morate da napravite ne biste li našli devojku na Fejsbuku je sređivanje sopstvenog profila. Pre svega ga morate obogatiti sadržajima koji će privući devojke, a to znači da obavezno popunite polja sa svojim omiljenim filmovima, knjigama, citatima i ostalim zanimacijama koje će na prvu loptu uspeti da vas zbliži sa nekim.

Kao druga stvar, status veze mora da bude "slobodan" jer bilo koja druga vrsta poput "komplikovano je" ili "veren" mogu samo da učine da devojka pri samom ulasku na vaš profil, odstupi automatski pomislivši da imate vezu ili nešto više od toga.


Kao treće, u polje "o sebi" upišite neke osnovne informacije kako bi potencijanu žrtvu upoznali bolje sa svojom ličnošću. Opišite se u nekoliko rečenica koje bi mogle da budu prelomne u daljem nastavku komunikacije.

Fotografije

Devojke se pouzdano lepe na fotografije na kojima je neko nasmejan i u veselom društvu, stoga stavljajte neke koje su snimljene na nekoj zabavi ili zanimljivom događaju. Takođe, dobro će vam doći i fotografije sa posla ili neke koje su slikane u porodičnom domu, a naročito one koje imate sa mamom. Topli majčinski zagrljaj je nešto na šta nijedna cura neće ostati ravnodušna.

Kao kec u rukavu mogu da vam posluže slike na kojima u rukama držite neko dete, a ukoliko nemate baš nijednu takvu, poslužiće vam i vaše slike iz detinjstva. Na to pouzdano svaka žena pada, tvrdi Hartfild.

Prijatelji

Uvek u prijatelje dodajte ljude koje poznajete od ranije ili koje ste nedavno upoznali. Što veći broj osoba dodate to su veće šanse da vam Fejsbuk, nakon nekog vremena, sa strane izlista veliki broj cica sa kojima imate zajedničke prijatelje. Prema Harfildovim rečima, na taj način ćete moći da započnete razgovor tako što ćete joj priznati da poznajete iste ljude, što će vas automatski ukloniti sa liste manijaka ili propalih zavodnika kojih na društvenim mrežama ima na tone.

Startovanje

Ukoliko želite da startujete ribu sa kojom nemate zajedničkih prijatelja, za početak je "bocnite". To je, kako tvrdi Harfild, dobar način da započnete igru, a u slučaju da ne uzvrati, pošaljite joj dosetljivu poruku ili prokomentarišite neku vest koju ste videli na njenom zidu. Pozitivan komentar, slaganje sa njenim stavom ili čak i neodobravanje njenog stava, uz dobro obrazloženje, može je lako navesti da se zainteresuje.

U slučaju da ni to ne uspe, ne pokušavajte dalje sa bockanjem jer nećete postići apsolutno ništa. U tom slučaju je vreme da krenete dalje i da pronađete neku novu žrtvu. Tako nešto vam neće biti teško, bar kada je Fejsbuk u pitanju.

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    15. avgust 2013 | 23:07

    Da, naročito me uzbuđuje njegova slika sa mamom!? Tu padam garant- u nesvest od sreće.

  • JA

    16. avgust 2013 | 05:10

    Koja glupost sto se bockanja tice....desava se da imate i zajednickih 16 prijatelja, i da vas je osoba prva dodala, i da uzvrati bockanje, a da vam recimo iskulira poruku! Generalno, ako devojka izgleda pristojno, uglavnom ima preko 1000 prijatelja na fejsu, a mnogi im hrane ego, tako da ih anonimusi ne zanimaju, vec samo poznatije face, i budzovani...namerno se slikaju u nekim izazovnijim pozama i kace takve slike upravo zbog toga sto im je ego uvek gladan, i jednostavno, reklamiraju se. Kace cesto i glupe statuse, samo da bi dobile sto vise lajkova...totalno jadno... Retko koja nije takva...cak sam vidjao da uce i svoju malu sestru kako da pozira, sacuvaj Boze...ima da se iskvare od malena....

  • Урош

    16. avgust 2013 | 15:53

    Дуле, ја сам очајан.. :) Када не можеш скупити муда да приђеш некој уживо, мораш тражити алтернативу.. Не прилазим рибама, јер не бијем алкохол, и не могу "да се опустим".. Јесте глуп разлог, али је моја генерација таква, да ако осети да си попио јагоду, уместо Јелена, одма' те кулира..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA