ZA BOLJI SEKS: Vežbanje jača erekciju

Mnogi muškarci strahuju od trenutka kada će izgubiti svoju seksualnu moć. Srećom, uz samo male promene svakodnevnih navika do ovoga nikada ne mora da dođe

  • 12

Ukoliko se plašite impotencije i toga da vaš “vršnjak” slučajno ne zakaže u spavaćoj sobi, evo još jednog odličnog razloga da počnete da se redovno bavite nekim sportom.

Dvanaestonedeljna studija sprovedena na mužjacima miševa ispitivala je da li tipična zapadnjačka ishrana i nedostatak aktivnosti uzrokuju erektilnu disfunkciju i smanjenu prohodnost koronarnih arterija.

Miševi su podjeljeni u 2 grupe. Jedni su se hranili namirnicama bogatim prostim šećerima i zasićenim mastima, dok su drugi dopbijali redovne porcije “zdrave hrane”. Po polovina miševa u obe grupe imala je obaveznu telesnu aktivnost 5 puta nedeljno.

Rezultati studije ukazali su da su skoro svi miševi koji su imali bili na zapadnjačkoj ishrani i nisu se bavili nikakvim fizičkim vežbama patili od erektilne disfunkcije i smanjene elastičnosti koronarnih arterija. Bez obzira na ishranu, oni miševi koji su se bavili sportom nisu razvili spomenute probleme.

Autori studije istakli su kako rezultati upućuju da je vežbanje potencijalni alat kojim se može sprečiti razvoj erektilne disfunkcije, ali i razvoj kardiovaskularnih problema čak i ukoliko je ishrana nepravilna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    10. septembar 2013 | 16:38

    Hvala Bogu, uvek mogu... da ima jos neka da me prati...

  • zullu

    10. septembar 2013 | 21:50

    Pa kako su to provalili?Drvili ga miševima?

  • Niko bitan

    10. septembar 2013 | 20:23

    Mala, pusti teretanu...ne znoj se u prazno :-) Bolje 14 puta sedmicno idi na mene :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA