ZABORAVILA je da izvadi TAMPON i samo što nije UMRLA! Ispovest ove devojke shvatite OZBILJNO

Dok je trpela gadne bolove, mislila je da su posledica stresa kojem je bila izložena. Iako izgleda kao obična nebuloza, priča ove devojke će vas totalno šokirati

  • 5

Postoje već zabeleženi slučajevi da su žene izgubile život posle korišćenja tampona, ali ova priča je neverovatna.

Ovo su stvari koje vaša VAGINA ne voli, a radite ih svaki dan!

IZGUBILA NOGU ZBOG TAMPONA: Tragična sudbina slavne manekenke! (FOTO)

Emili Panhurst je zaboravila da izvadi tampon i zbog toga je bila tri dana na intenzivnoj nezi, a u jednom trenutku je čak izgubila i pokretljivost udova, piše Daily Mail, prenosi 24 sata.

Iako je preživela, ona je i dalje ozbiljno bolesna. Mada, Emili sad zna koliko je srećna što je uopšte živa.

- Kad sam shvatila da je tampon i dalje u meni i kad sam ga napokon izvadila, bio je potpuno crn. Očigledno je bio prekriven bakterijama. Izgledao je užasno. Samo pola sata kasnije počela sam da buncam, a koža mi se osula. Ubrzo je usledila i nesvestica i prevezli su me u hitnu pomoć. Sad znam da je to bio otrov koji je dospeo u moj krvotok - izjavila je Emili.

Foto-ilustracija: Foter/ Foto-ilustracija: Foter/

Emili je tampon stavila u januaru, a usled stresa zbog predstojećih ispita, zaboravila je da ga izvadi. Tampon je ostao u njoj čitavih devet dana. U međuvremenu, ona je iskoristila još jedan tampon, koji je uspela da izvuče. Međutim, problem je predstavljao onaj prvi. Nekoliko dana je sve bilo u redu, ali je onda primetila nadutost i konačno krv u stolici.


Kada je hitna pomoć došla po nju, lekari su odmah konstatovali sepsu i proglasili je za hitan slučaj. Na intenzivnoj nezi je bila tri dana i primajuči terapiju od 12 različitih antibiotika.

Foto: freedigitalphotos.net Foto: freedigitalphotos.net

Doktori još nisu sigurni šta je uloga tampona u sindromu toksičnog šoka (TSS), ali jedna od teorija pokazuje da, kada se tampon neko vreme nalazi u vagini, posebno onaj koji imaju veću upijajuću moć, postaju pravo leglo za bakterije.

Stručnjaci ističu da vlakna tampona ponekad mogu da izgrebu vaginu, što bakterije i otrove direktno vodi u krvotok.

Ne postoje dokazi ni za jednu od ove dve teorije, ali je evidentno da je Emili Penhurst imala sepsu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA