ŽENE, AKO VAM JE ŽIVOT MIO: U seksi izdanju ne idite lekaru!

Iako zvuči potpuno jezivo, pripadnice nežnijeg pola koje se oblače u lepu, modernu i skupu odeću češće bivaju žrtve doktorskih grešaka. Nažalost, čak i onih sa fatalnim ishodom

  • 4

Dame, kod lekara idite u staroj, iznošenoj trenerci i to bez trunke šminke na licu! Prema najnovijoj, zastrašujućoj studiji, na hiljade žena svake godine umre zbog činjenice da su isuviše doterane i sređene.

Istraživanje sprovedeno na 15.000 osoba pokazalo je da žene imaju upola manje šanse od muškaraca da im tokom pregleda otkriju simptome srčanih oboljenja. Mnogi kardiolozi veruju da lekarima promaknu ključni simptomi koji će dovesti do srčanog ili moždanog udara kad im pacijenti naoko izgledaju dobro.

- Mislim da lekari opšte prakse i kardiolozi često ne shvataju u kolikoj su opasnosti žene. Često misle da je, ako pacijentknja izgleda zdravo, dobro je obučena i pazi na sebe, najverovatnije s njom sve u redu - upozorava autor istraživanja doktor Pjer Sabure.

Važno je istaći i to da pristojno obučeni muškarci bolje prolaze. Razlog za to krije se u tome što žene svoj izgled osveže šminkom, pa samim tim izgledaju zdravije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    12. septembar 2013 | 10:32

    To je zato što su lekari površni i totalno nezainteresovani i što se tumačenje lekarske greške svodi na veštačenje drugog lekara. Primer moje keve, koja je otišla na rutinski pregled, jer je hronični bolesnik. Doktorka umesto da je pregleda kako treba, ona ćaska s njom pita je kako ste. A na pitanje moje keve da li će da joj meri pritisak, ona odgovara, pa može... a pre toga je jedva preživela plućnu emboliju, koju su joj lekari peouzrokovali, tako što su joj elektroforezom otkačili tromb koji se formirao u nozi od dugog stajanja, i poslali joj ga u pluća. Od potpuno zdrave žene, napravili hroničnog bolesnika u 47. godini

  • Dude88

    12. septembar 2013 | 10:55

    Kad naletis na konja,naleteo si. Bilo cime da se bavi

  • Lara

    12. septembar 2013 | 18:29

    Nema to veze kog je pola lekar. Uobičajeno je da mlade ljude gledaju kao zdrave, a posle kada se nešto desi niko nije kriv. Starije ljude koji se još i zapuste pregledaju pažljivo, a mlade ofrlje, površno i onako usput.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA