Ove žene doživljavaju orgazme dok vežbaju - evo zašto i kako (VIDEO)

Zanimljivo mesto na kojem možete da postignete najbolje orgazme može da bude teretana

  • 5

Orgazmi koji su stimulisani vežbanjem u naučnoj literaturi se pominju više od 50 godina, a zovu se koregazmi.

Videli ste u pornićima i mislite da je normalno - ali ovo je prava istina o ženskoj ejakulaciji tokom seksa

Prvi put je ovaj pojam upotrebio seksolog Alfred Kinsej 1953. godine u knjizi o seksualnom ponašanju za žene. Zaključio je kao samo 5 odsto žena to doživi. Mnoge o tome ćute jer im je neugodno pa je taj podatak verovatno mnogo veći.

Istraživanje koje je obavljeno 2012. godine u kom eje učestvovalo 530 žena pokazalo je da je 246 njih doživelo orgazam tokom vežbanja. Drugo istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu Indijana potkriolo je da je najveća šansa da žena doživi orgazam dok vozi bicikl, penje se po užetu, vežba jogu, diže tegove ili trči. Najčešće se to dešava kod podizanja nogu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Fitnes isntruktori i lični treneri ističu da žene sigurno neće da otrče do njih i kažu im da su doživele orgazam, pa ne znaju da ima takvih slučajeva i koliko ih je. Docent Goran Arbanas doktor medicine psihijatar i seksualni terapeut istakao je da postoji jedno retko stanje u kojem tokom dana žene mogu da dožive više orgazama.

- Prvi su podstaknuti seksualnim odnosom, a drugi bez ikakve seksualne stimulacije. Ovo bi bio takav slučaj, da žena doživi orgazam vežbajući u teretani, verovatno u nekom posebnom položaju koji kod te žene izaziva orgazam. Pri tome nema nikakve seksualne stimulacije, rekao je on, piše 24sata.hr.

To je zapravo kombinacija aktivacije mišića koji su spojeni sa međunožjem i endorfina koji se oslobađa tokom vežbanja. Do orgazma dolazi kada telo više ne može da podnese intenzivan seksualni užitak prolaska krvi kroz genitalije. Oslobađanje žena od napetosti praćeno je kontrakcijom mišića u vagini. Ako je žena srećna doživeće i više orgazama, kada se stimulacija nastavi.


Foto: Pixabay

Manekenka Džesika Vajt posebno uživa dok vežba jer zna da će tada doživeti orgazam i kaže da je on mnogo drugačiji od onog koji doživljava tokom seksualnog čina. On na nju deluje opuštajuće i uklanja joj napetost iz tela.

Neke od žena priznale szu da doživljavaju orgazme u teretani dok rade neke konkretne vežbe kao što su trbušnjaci i vežbe za noge, a sve ovo koriste kao motivaciju za vežbanje.

- One mogu da dožive iznenadni mini orgazam dok rade određene vežbe kod kojih automatski stežu mišiće karlice, rekao je doktor Dejvidson, a stručnjak za seks Debi Herbenik kaže da je to posledica kombinacije ležanja i dizanja karlice dok se u isto vreme stežu butine što može da stimuliše klitoris.

Daljinac

(M. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. februar 2018 | 00:16

    E sad ,a kad jedu bananu dali im i onda proradi masta🍌

  • Sanja

    25. februar 2018 | 12:50

    I meni se desava na treningu, kad mi trener isteze noge i prisloni se, da dozivim orgazam, nadam se da to ne primecuje i da veruje da to samo reagujem zbog istezanja misica. A jeste trener dobar bas, zato i idem redovno na treninge :)

  • Jovana

    27. februar 2018 | 18:12

    Prilikom vezbanja nikad, ali kada vozim bicikl mogu uvek. Ima i logike, zar ne!? 💕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA