≫ 

9 najčešćih povreda tokom seksa i kako da ih prepoznate

Iako nije sramota da koristite igračke tokom seksa, obratite pažnju na to da koristite samo igračke koje su tome i namenjene

  • 5

Seks je obično prilično lepa stvar ... dok se ne pojave problemi. Postoje te dosadne situacije, kao na primer da ne možete da doživite orgazam. A postoje i drugi periodi kada seks može biti izuzetno opasan. Polne povrede se dešavaju češće nego što mislite, pa bi trebalo da budete svesni najčešćih.

9 najčešćih seks povreda i kako da ih lečite:

1. Vaginalne suze

To se dešava kada počnete da krvarite "tamo dole" i jako je bolno.

Rešenje: Razlog za krvarenje je to što ste suviše suvi, što znači da je oporavak prilično jednostavan: koristite lubrikant tokom seksa. Ako vam se to često dešava ovbavezno posetite ginekologa.

- Većina vaginalnih suza je mala i leči se sama. Ali, ako je rez veći ili nastavlja da krvari, obavezno posetite lekara. - kaže dr Debi Herbenik.

2. Opkotine od tepiha

Neki ljudi vole da budu avanturisti, a ne da se samo drže kreveta. Međutim, neka mesta gde imate seks mogu izazvati bolne opekotine zbog trenja.

Rešenje: Operite opeklu površinu hladnom vodom i antibakterijskim sapunom. Ako postoji više povreda od crvenila, onda je očistite antiseptikom i nanesite antibakterijsku kremu pre stavljanja zavoja na kožu.

Naravno, najbolji savet je da seks imate na mekim površinama. Samo budite sigurni da je to jedan od vaših čistih pokrivača.

Foto-ilustracija: Profimedia

3. Strani objekti u vagini

Dva najčešća susreta sa "stranim objektima" koje ginekolozi imaju su zapravo zaboravljeni tamponi i izgubljeni kondomi.


Rešenje: Počnite dubokim dahom i bez straha pokušajte da izvadite zaboravljeni predmet napolje.

- Najbolje je da sačekate 10 ili 15 minuta nakon seksa. -  kaže Herbenik.

Samo se opustite i ubacite dva prsta da biste pokušali da izvadite predmet. Ako ne možete, pozovite odmah svog doktora.

4. Strani objekti u anusu

Iako je prilično uobičajeno da stvari budu smeštene u vaginu, moguće je i da analna igra ne krene baš po planu.

- Dok sam radio na opštoj hirurgiji, naišao sam na neke "jedinstvene "predmete smeštene u rektum. U jednom slučaju, morali smo da izvadimo ružičastu softbol lopticu iz rektuma, a u drugom slučaju, krompir srednje veličine. - rekao je dr  Džošua D. Zakerman, plastični hirurg u Njujorku.

Rešenje: Iako nije sramota da koristite igračke tokom seksa, obratite pažnju na to da koristite samo igračke koje su tome i namenjene.

Foto-ilustracija: Profimedia

5. Povrede leđa

Pojedine seks poze mogu da izazovu velike povrede određenih delova tela, kao na primer leđa.

Rešenje: nabavite odgovarajuću opremu za spavaću sobu. Ako ste se već povredili stavite komad leda na donji deo leđa kako biste ublažili upalu. Zatim, popijte lekova za opuštanje mišića i odmorite par sati.

6. Iritacija hranom

Naravno, potpuno je seksi da u spavaću sobu donesete jagode i šlag. Ali, mnogi misle da je hrana poput kokosovog ulja dobar lubrikant, iako to nije. U većini slučajeva, hrana nije seksi prijatelj.

- Jednom prilikom sam lečio ženu čiji je partner izvršio "kunulingus" odmah nakon jedenja začinjene hrane. Ljuti sos, konzumiran pre seksualnog čina, ostavio je blage opekotine na njenom genitalnom regionu. -  rekao je dr Gejb Vilson, lekar za hitne slučajeve u jugoistočnom Teksasu.

Rešenje: Ako se nađete u ovoj neprijatnoj situaciji, pokušajte da neutrališete opekotine (uglavnom izazvane jakim začinima) sa sapunom i vodom ili masnim mlečnim proizvodima kao što su neobrano mleko ili jogurt (koliko god da vam to čudno zvuči). Najbolje bi bilo da nakon začinjenje hrane ne isprobavate pojedine vrste seksa.

Foto-ilustracija: Profimedia

7. Infekcija urinarnog trakta

Svako ko je ikada dobio jednu od njih zna koliko to boli. I, nažalost, možete ih dobiti putem seksa.

Rešenje: Najbolja stvar je da se u svakom trenutku dovoljno podmazujete, bez obzira na to da li koristite lubrikant. To pomaže u sprečavanju iritacije, koje pospešuju infekcije urinarnog trakta. Ako primetite pulsni osećaj kada mokrite ili morate češće da idete u toalet, posetite svog lekara.

Zašto smo uvek, ali baš uvek umorni posle seksa?

8. Gljivične infekcije

Seks ne izaziva gljivične infekcije, ali one se najčešće javljaju kod žena koje su seksualno aktivne. Većina žena dobija gljivice preko oralnog seksa.

Rešenje: Ako sumnjate da imate gljivičnu infekciju, posetite svog lekara. Verovatno će vam dati recept za lek protiv gljivica koji se uzima intra-vaginalno ili oralno. Ako imate gljivične infekcije više od četiri puta godišnje, možda ćete jednostavno morati stalno da pijete lekove.

9. Polomljen penis

Ok, ovo se ne dešava često, ali vredi napomenuti. Bolno je kao što zvuči. Ne možete bukvalno polomiti penis, jer ne sadrži kosti. Ali ga možete jako saviti, do te tačke da nastaju rupture. Obično se javlja zvuk pucanja kada se to desi, praćeno je teškim bolom i oticanjem.

Rešenje: Naravno, to ne znači da treba da se klonite seksa do kraja života, samo budite pažljivi  i ako se to dogodi odmah idite kod lekara. Najbolje lečenje je operacija i popravka rupture tela. I šta god da radite, ne stavljajte led na njega. Tretman koji uključuje hlađenje, kompresiju i slično, nosi visok rizik od impotencije.

Foto-ilustracija: Profimedia / Kleopatrin zahvat je tantrička poza

(Telegraf.rs / Izvor: womenshealthsa.co.za)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    23. jun 2018 | 09:19

    Moj sadasnji decko ima preterano debeo penis, nikad ranije takav nisam videla, u uvek mi se podere otvor vagine, moramo da par dana pauze pravimo izmedju odnosa da se oporavim. Ne znam sta da radim i ima li pomoci za to. Volim ga, on je zaista divan, i ne bih volela da raskinemo zbog ovoga. Ako imate neki savet, bila bih zahvalna.

  • Ika...

    23. jun 2018 | 23:14

    Nikad do sada mi se nista od ovoga nije desilo...ne koristim nikakva pomagala za predigre i nikada mi se nije desilo da bude dosadno..svaki put je lepo i odlicno i bez ikakvih povreda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA