Srbija pred Švedsku: Kvalitetne su, ali mi smo druge na svetu!

- Selekcija Švedske je jako dobra i kvalitetna ekipa, traže šansu da igraju u Mađarskoj i Hrvatskoj, ali mi imamo reprezentaciju koja može da se nosi sa njima - rekao je selektor Bošković, pred mečeve sa Šveđankama

  • 1

Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije očekuju veoma važni dueli protiv reprezentacije Švedske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Srbija je do sada odigrala dve utakmice u kvalifikacijama i trenutno deli drugo mesto u grupi sa Slovenijom, sa po dva osvojena boda dok su  Šveđanke prve sa četiri boda. Selektor naše selekcije je svestan važnosti duela, kao i kvaliteta koje poseduju naše rivalke:

- Selekcija Švedske je jako dobra i kvalitetna ekipa, traže šansu da igraju u Mađarskoj i Hrvatskoj, ali mi imamo reprezentaciju koja može da se nosi sa njima. Imamo najbolje igračice, osvojile su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u decembru i nadam se da ćemo uz podršku navijača uspeti da pobedimo - rekao je Saša Bošković.

Srbija će u dvomeču sa Sveđankama igrati bez Svetlane Ognjenović koja je završila karijeru, a pod znakom pitanja je nastup povređene Dragane Cvijić. Kapiten Andrea Lekić izrazila je zadovoljstvo što su devojke ponovo na okupu, tri meseca posle osvajanja srebra na SP.

- Utakmice su od velikog značaja, idemo na obe pobede. Potrudićemo se da zadržimo nivo sa Svetskog prvenstva - poručile je Lekićeva.

Iskusna Jelena Erić, koja privodu kraju reprezentativnu karijeru pozvala je navijače da pomognu ekipi.

- Drago mi je što igramo u Kragujevcu i što će imati priliku da nas ugoste. Mi ćemo se potruditi da im se odužimo na najbolji mogući način - rekla je Erić.

Prvi meč igra se u četvrtak od 20 sati u Kragujevcu, a drugi u nedelju u Kristijandštadu od 18. 15 sati. Plasman na šampionat, gde Srbija želi da napravi korak više od četvrtog mesta sa prethodnog turnira u Beogradu, obezbediće dve najbolje selekcije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đurine kućne čarolije

    24. mart 2014 | 17:10

    Bravo Sajo stručnjače najjači si..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA