Srbin prekinuo košarkašku karijeru da bi pravio leptir mašne! (FOTO)

Nekada jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša priča za Telegraf zašto je ostavio sport i posvetio se kreiranju detalja muške mode, u čemu je toliko uspešan da njegove modele nosi i Novak Đoković

  • 4

Za nekoga ko je debitovao u Radničkom sa Crvenog krsta sa 16 godina, Jadransku igrao sa 18, postao sportista godine, bilo je očekivano da nastavi svoju košarkašku karijeru, međutim Veljko Tomović odlučio se za drugi životni put i danas svoju dominaciju pokazuje na modnoj sceni- kreirajući neobične, moderne leptir mašne.

Pošto je voleo da vodi loptu i organizuje napad, zbog čega je bio proglašen za MVP igračem kadetskog EP, posle Lovćena i Mege otišao na je Kipar. Prelom ruke je usporio njegovu dalju karijeru

- Sve što radim želim da radim vrhunski, nikako da budem prosečan, a na Kipru su neke stvari krenule nizbrdo zbog povrede, što me je sprečilo da pokažem ono što znam - priča Tomović.

U generaciji sa Miličićem, Perovićem, Bogdanovićem, Rakovićem i Micovim, i sam je očekivao više, ali okolnosti mu nisu išle na ruku. Česte povrede i operacije uticale su njegove igre u Nemačkoj, pa na kraju u Bosni i Hercegovini.

- Sa 24 godine sam prestao da igram iako sam bio svestan da sam mogao više u košarci da postignem. Ipak, odlučio sam da krenem nekim drugim putem, iako nisam znao tačno čime bih se bavio. Tražio sam se neko vreme posle košarke - prepričava nam Veljko tu fazu posle igračke karijere, kada se okrenuo fakultetu.

Pošto je, kako nam priča, uvek imao sklonosti ka crtanju, arhitekturi i osećaju za detalj, nije iznenađujuće što se odlučio za modu, iako je sve bilo spontano.

- Oduvek volim odevnu kombinaciju da upotpunim nekim detaljem, mašnom, maramicom, tregerima... Na terenu mi je bio dovoljan samo dres, nikada nisam nosio znojnice, trake, rukave, ali u privatnom životu volim da je sve to lepše iskombinovano.

- Za jednu svečanu priliku bila mi je potrebna mašna, ali ne obična crna kao što se inače prodaju, već neka neobična, šarena. To nisam uspeo da nađem u Beogradu, tako da sam u jednom momentu pomislio: zašto ja ne bih počeo da pravim neobične mašne - objašnjava bivši košarkaš kako je konačno postao dizajner mašni.

On osmisli i izabere materijal, onda  takvu mašnu šnajderka napravi. Prvo je bilo za njega i njemu bliske prijatelje, a sada ih u kolekciji ima oko 200, a "VT mašnu" nosi i jedan od najboljih tenisera sveta.

- Prvo je voditelj Ivan Ivanović izrazio želju da nosi moju mašnu, a posle finala emisije "Tvoje lice zvuči poznato" Novak Đoković je tvitovao o pobednicima, ali i o detalju koji je nosio Ivanović. Onda je Ivan odlučio da mu pokloni istu takvu crvenu sa belim zvezdicama, što simboliše njihov omiljeni klub, Crvenu zvezdu.

Zanimljivo je da su Veljkov rad mnogi u početku osporavali.

- Nosio sam mašne i ljudi su me pitali: "Šta će ti to, što nosiš mašnu?", a danas mi isti ti dolaze i naručuju razne šarene modele. Znači mi to i što mi veruju, jer često mi samo objasne neku kombinaciju i dozvole mi da im ja sam osimislim detalj, a onda se uglavnom oduševe.

Veljko u potpunosti razbija stereotipe o mašnama i modi, a njegove kreacije nose i devojke. Takođe, u redu  je da muškarac nosi i narandžaste i žute pantalone, ako se prijatno oseća u tome i ako mu to odgovara.

- U garderoberu modernog muškaraca ovog proleća i leta mora da se nađe svetlo plava košulja, kao i odevni predmeti žute, zelene i narandžaste boje koji će se upotpuniti teget sakoom. Mašnu i maramicu u džepu takođe preporučujem, samo sa detaljima ne treba preterivati.

Dok nam objašnjava kako sve mašna može da se nosi, otkriva nam da planira reviju na kojoj će široj javnosti prezentovati svoj rad.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA