10 ZAPOVESTI FIFA ZA NAVIJAČE NA SP: Zbog toplesa idete u zatvor!

Svetska kuća fudbala izdala je priručnik koji će poslužiti turistima iz Evrope kako da se ponašaju i na šta da obrate pažnju tokom boravka u Brazilu za vreme Mundijala

  • 2

Svetska fudbalska organizacija izdala je priručnik nešto više od dva meseca pre početka Svetskog prvenstva u Brazilu koji bi trebalo da imaju svi koji žele da posmatraju utakmice na Mundijalu i da za vreme istog borave u zemlji domaćinu smotre najboljih svetskih selekcija.

U priručniku se nalazi i 10 takozvanih zapovesti koje su pre svega namenjene navijačima iz Evrope i služiće im kao uputstvo ili upozorenje dok budu u južnoameričkoj zemlji, a prva i najznačajnija "zapovest" jeste da ukoliko budu želeli da imaju kontakte sa "prijateljicama noći" kojih će sigurno biti u ogromnom broju, obavezno koriste zaštitu, jer je broj obolelih od side povećan u poslednje vreme.

Druga koja bi mogla da bude interesantna damama jeste da će toples biti zabranjen na plažama za vreme trajanja šampionata sveta, a ukoliko ih policija primeti biće uhapšene i smeštene u zatvor. Takođe trebalo bi da izbegavaju i ljubljenje na ulici jer to nije pristojno.

Iako se Brazilci smatraju za dobre i gostoljubive domaćine, ipak bi navijači iz Evrope trebalo da budu na oprezu i da ne veruju svakome. Za one koji budu ogladneli u toku noći neće biti mesta gde da kupe hranu posle 23 časa, jer će restorani brze hrane raditi najkasnije do tog vremena.

Ono na šta bi još svi koji budu došli u zemlju kafe, fudbala i sambe trebalo da obrate pažnju jeste saobraćaj, jer u Brazilu nema baš mnogo savesnih vozača koji staju pešacima kada prelaze ulicu, čak to ne čine ni na pešaćkom prelazu.

Za kraj su uputili one koji dolaze sa španskog govornog područja da se podsete svog znanja iz engleskog jezika, jer će domaćini u cilju promocije svoje zemlje govoriti isklučivo na svom dijalektu portugalskog jezika.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • babaca

    16. maj 2014 | 07:19

    Toples, plaza? Jun/jul je zima u brazilu...

  • aki

    29. mart 2014 | 13:54

    Tako i treba, kome je onda do fudbala. Zbog jedne Australijanke na prošlom prvenstvu sam se baš nasekirao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA